Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Θέατρο σκιών, παρουσιάσεις, ομιλίες και χορευτική τέχνη στην 5η μέρα των Ιωνικών Ημερών

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια βραδιά γεμάτη πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις έζησαν όλοι όσοι παρακολούθησαν τις δράσεις της πέμπτης ημέρας των Ιωνικών Ημερών Μνήμης & Πολιτισμού.

Τα περίπτερα των Συλλόγων και των φορέων άνοιξαν για να υποδεχθούν το κοινό και παρουσίασαν δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Στον εξωτερικό χώρο του Συνεδριακού Κέντρου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Ένας Μάγος που ‘ταν γάτος» από τη συγγραφέα του βιβλίου Μαρία Σαμψωνάκη.

Η εν λόγω παρουσίαση παιδικού παραμυθιού ήταν και αυτή μια δράση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Οι φίλοι του θεάτρου σκιών είχαν, για ακόμα μία ημέρα, την ευκαιρία να κατασκευάσουν φιγούρες στο περίπτερο Καραγκιόζη του Τάκη Κωστιδάκη.

Στη συνέχεια, ακολούθησε το μουσικό σύνολο «Μένουμε πάντα παιδιά», από την Παιδική -Νεανική -Γυναικεία χορωδία υπό τη διεύθυνση της Εύης Χλωρού.

Παράλληλα, στον εσωτερικό χώρο του Συνεδριακού Κέντρου διεξήχθησαν δύο ενδιαφέρουσες ομιλίες και παρουσιάσεις.

Η παρουσίαση της εκδοτικής δραστηριότητας από τον πρόεδρο του Ιδρύματος «Τάκης Σινόπουλος» Ξάνθο Μαϊντά.

Η ομιλία – εισήγησή με θέμα τη Χορευτική Τέχνη της Κρήτης από τον ερευνητή και δάσκαλο Κρητικών χορών Γιάννη Μεγαλακάκη.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε στο προαύλιο του 4ου Δημοτικού Σχολείου με μια παράσταση μαριονέτας για μικρούς και μεγάλους. Οι Αθηναϊκές Μαριονέτες παρουσίασαν την όπερα του Gioachino Rossini “Ο κουρέας της Σεβίλλης”, ένα εμβληματικό έργο σε προσαρμογή κειμένου και σκηνοθεσία για όλη την οικογένεια από τον Παύλο Εμμανουηλίδη. Οι θεατές καθηλώθηκαν από την εξαιρετική παράσταση μαριονέτας.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ