Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

“Ιωνία – 21ος αιώνας”: Υπέρ της μετατροπής του 3ο Δημοτικού Σχολείου σε Πειραματικό

Δημοσιεύθηκε

στις

Την αντίθεσή της στο ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης με θέμα την ανάκληση απόφασης μετατροπής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας σε Πειραματικό Σχολείο εκφράζει η παράταξη “Ιωνία – Νέα Άποψη – 21ος αιώνας” δια στόματος του συμβούλου Θ. Αποστολόπουλου.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

“Τα Πειραματικά αλλά και τα Πρότυπα Σχολεία έχουν θεσπισθεί σε υγιείς κοινωνίες για να προσελκύουν εκπαιδευτικούς που διαθέτουν αυξημένα προσόντα και κυρίως κατάλληλη επιστημονική – παιδαγωγική κατάρτιση και διδακτική εμπειρία, ώστε να ενδυναμώνουν και αξιοποιούν κατά το καλύτερο τρόπο χαρισματικούς και προικισμένους μαθητές.

Ειδικότερα τα Πειραματικά Σχολεία είναι σχολεία όπου εφαρμόζονται σχεδιασμοί του Υπουργείου Παιδείας μετά από εισήγηση ειδικών φορέων που εμπλέκονται ερευνητικά με την εκπαίδευση και ειδικά με την εκπαιδευτική πολιτική, όπως Πανεπιστήμια ή άλλοι Εκπαιδευτικοί Οργανισμοί.

Η Παράταξη μας επειδή θέλει να λειτουργεί και να δρα στον υπαρκτό κόσμο, ο οποίος έχει διαχρονικώς σταθερούς ισχύοντες κανόνες ως προς τη διάκριση, αξιοποίηση και ανέλιξη προικισμένων μαθητών προς όφελος της κοινωνίας, αντιτάσσεται πλήρως στο προτεινόμενο ψήφισμα-πρόταση από τους θαυμαστές των «αταξικών» και «σοσιαλιστικών» κοινωνιών, οι οποίες εφαρμόζοντας κατά το παρελθόν παρόμοιες μεθοδεύσεις ισοπέδωσης, οδηγήθηκαν νομοτελειακά σε σήψη και κατάρρευση, μάλιστα δε και εν καιρώ ειρήνης.”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ