Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Νέα Ιωνία: Ανοίγει νέο κεφάλαιο στη διεκδίκηση της ΕΡΙΟΤΕΚ με πρωτοστάτη τον Π. Μανούρη [Βίντεο]

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μια έκτακτη συνέντευξη τύπου ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, κ. Παναγιώτης Μανούρης γνωστοποίησε την εκστρατεία που δρομολογεί ως προς τη διεκδίκηση του οικοπέδου της ΕΡΙΟΤΕΚ (Ο.Τ. 425), ένα θέμα που ταλανίζει εδώ και πολλά χρόνια το Δήμο.

“Εγκαινιάζοντας” την χρήση της αίθουσας του Δ.Σ. από τη θέση του Δημάρχου (υπενθυμίζουμε ότι η θητεία του ξεκινά επίσημα από 1η Ιανουαρίου 2024) και έχοντας δίπλα του υποστηρικτή τον επικεφαλής της παράταξης “Ενότητα για τη Νέα Ιωνία”, ο κ. Μανούρης παρουσίασε ένα σύντομο ιστορικό της υπόθεσης και στη συνέχεια πέρασε σε ανακοινώσεις αναφορικά με τις κινήσεις που προγραμματίζονται ώστε το ακίνητο να μη χαθεί από τα “χέρια” του Δήμου και να αξιοποιηθεί για την ανέγερση σχολείων, όπως υπήρχε η επιθυμία να γίνει όλα αυτά τα χρόνια.

Αξίζει εδώ να υπενθυμίσουμε ότι στις 31 Οκτωβρίου 2023 εκδόθηκε απόφαση της Αποκεντρωμένης η οποία αποδέχθηκε την προσφυγή της οικογένειας Μήτση και ακύρωσε την υπ’ αρ. 216/2023 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας για ανέγερση σχολείου στο χώρο.

Οι δύο μέχρι πρότινος ισχυροί πυλώνες της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, έκαναν λόγω για καθυστέρηση κινητοποίησης από την νυν δημοτική αρχή της Δ. Θωμαΐδου, και τόνισαν ότι οι ίδιοι θα ξεκινήσουν μια σειρά επαφών προκειμένου πρωτίστως να εξαντλήσουν κάθε προσπάθεια στο να βρεθεί χρηματοδότηση από κρατικό φορέα, όπως είναι π.χ. το Πράσινο Ταμείο, και να μην χρειαστεί να προσφύγουν σε λύση δανείου.

Σημαντικό “χαρτί” στην εκστρατεία αυτή θεωρούν το γεγονός ότι το εν λόγω οικόπεδο έχει χαρακτηριστεί ως “χώρος υψηλής προτεραιότητας για απαλλοτρίωση, με την ανώτερη βαθμολογία αξιολόγησης”.

 

 “Μπορούμε να διεκδικήσουμε όλο το ακίνητο της ΕΡΙΟΤΕΚ”

Μάλιστα, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος αποκάλυψε την πρόθεσή του, εφόσον βρεθούν οι κατάλληλοι πόροι και τα απαραίτητα χρηματοδοτικά εργαλεία, να αποκτήσει ο Δήμος ολόκληρο το ακίνητο, και όχι μόνο το μέρος που διεκδικείται αυτή τη στιγμή για τα σχολεία. Στο πλαίσιο αυτό δήλωσε πως υπάρχουν σχέδια εάν αποκτηθεί ο επιπλέον αυτός χώρος να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία χώρων πρασίνου και αθλοπαιδιών, και ακόμα και τη δημιουργία ενός υπέργειου parking, που θα ανακουφίσει σε μεγάλο βαθμό το κυκλοφοριακό πρόβλημα που υπάρχει καθημερινά στην πόλη.

Δείτε περισσότερα στο σχετικό βίντεο:

 

 

Τέλος, απαντώντας σε ερώτημα της εφημερίδας μας σχετικά με το πώς η νέα δυναμική όπως διαμορφώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά το αποτέλεσμα των εκλογών θεωρεί ότι θα επηρεάσει τα σχέδιά του, και εάν υπάρχει πρόβλεψη για δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής απάντησε σχετικά: “Δεν χρειάζονται ιδιαίτερα περίεργες κινήσεις ή κάτι τέτοιο. Από το πρώτο κιόλας Δημοτικό Συμβούλιο θα καλώ ο ίδιος τους επικεφαλής των παρατάξεων για να τους ενημερώνω, να παίρνω τη γνώμη τους κ.λπ. Η Υπηρεσία θα έχει εντολή να απαντάει στις γραπτές ερωτήσεις σε δυο μέρες, και στο Δ.Σ. θα απαντάμε στις ερωτήσεις, κι αν δεν γνωρίζουμε θα απαντάμε την επόμενη μέρα ώστε να μπαίνουμε γρήγορα στην ημερήσια διάταξη. Επίσης οποιαδήποτε διαπαραταξιακή επιτροπή προβλέπεται θα υπάρχει, κι επίσης θα υπάρχει μια επιτροπή που θα αφορά το τεχνικό κομμάτι και τις απαλλοτριώσεις, όπως ήταν το παλιό Σχέδιο Πόλης θα έλεγα, στην οποία θα ζητήσουμε συμμετοχή από όλες τις παρατάξεις. Θα ενεργοποιήσουμε ανθρώπους που έχουν κύρος. Θα ήταν τιμή μου να ενεργοποιηθεί ο Πέτρος Μπουδούκος, ο Ηρακλής Γκότσης και άλλοι που στο παρελθόν έχουν διαχειριστεί τέτοια ζητήματα, καθώς οι πηγές με τα χρόνια φθήνουν και πρέπει να αξιοποιείς ανθρώπους που γνωρίζουν τα ζητήματα για να βρεις τη λύση. Ειδήμονες υπάρχουν. Αυτό που δεν υπάρχει είναι η πολιτική βούληση μέσα από τη γνώση. Διότι δεν έχουμε τη γνώση 100% σε παλιά ζητήματα. Θα κάτσουμε να μιλήσουμε από κοινού σαν μια μεγάλη ομάδα, και όταν έρθει η ώρα θα ψηφίσουμε – και διαφορετικά πολλές φορές. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα είμαστε συμμέτοχοι και έξω από αυτήν την πόρτα δεν θα είμαστε φίλοι.”

Όσον αφορά το αν έχει θέσει ένα ιδανικό “χρονοδιάγραμμα” των σχεδίων του δήλωσε πως “θέλω να πιστεύω πως αν κάνουμε τις κινήσεις που πρέπει, θα πιάσουμε την οικογένεια Μήτση να κάτσουμε σε ένα τραπέζι και να συζητήσουμε πολύ σοβαρά, ενώ έχουμε τη χρηματοδότηση από το κράτος, να πάρουμε όλο το ακίνητο. Ό,τι υπάρχει αυτή τη στιγμή στην πόλη και δεν έχει χρήση πρέπει να το διεκδικούμε. Να βάζουμε αυτούς που πρέπει να το πληρώσουν. Η ΕΕ είναι ένα εργαλείο. Ας το χρησιμοποιήσουμε. Δεν χρειαζόμαστε στην πόλη μας πολυκατοικίες και real estate, χρειαζόμαστε πράσινο για τα παιδιά μας, χώρους εναλλακτικούς για να μην έχουμε παραβατικά φαινόμενα όπως αυτά της αγέλης και της ομαδοποίησης των παιδιών.”

Τέλος, ο Δήμαρχος αποκάλυψε πως η επόμενη κίνησή του θα είναι να βρεθεί ο ίδιος με όσους στηρίζουν τον αγώνα αυτό αλλά και τους Συλλόγους Γονέων στο ίδιο το οικόπεδο και να εκφράσουν από εκεί το αίτημά τους.

 

Δήλωση του Πέτρου Αλέπη για τις εξελίξεις με το οικόπεδο της ΕΡΙΟΤΕΚ

 

Ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Ιωνίας” κ. Πέτρος Αλέπης έκανε δήλωση σχετικά με το θέμα αναφέροντας:

“Έχοντας ως γνώμονα την ικανοποίηση των αναγκών των παιδιών, των γονιών και των εκπαιδευτικών, όλου του λαού της περιοχής μας, για νέα σχολεία, σε μια πόλη, όπως η Νέα Ιωνία, που ασφυκτιά από την έλλειψη σχολικών υποδομών, όχι μόνο έχουμε αναδείξει εδώ και μήνες το θέμα της ΕΡΙΟΤΕΚ στο Δημοτικό Συμβούλιο, τη Βουλή κ.λπ., αλλά οι κομμουνιστές πρωτοστατούμε παντού, στις μαζικές κινητοποιήσεις των γονέων, των μαθητών και των φορέων της πόλης μας, ώστε -έστω και στο παραπέντε- να μη χαθεί το οικόπεδο. Ένα οικόπεδο που σήμερα θα μπορούσαν ήδη να είχαν δημιουργηθεί σχολεία, αλλά εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια καμία δημοτική αρχή της Ν. Ιωνίας δεν προχώρησε στην απαλλοτρίωσή του και γι’ αυτό φέρουν μεγάλες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση.

Το κάνουμε καθαρό: Δε θα επιτρέψουμε το έγκλημα αυτό! Το οικόπεδο της ΕΡΙΟΤΕΚ ανήκει στον ιωνιώτικο λαό! Κάτω τα χέρια!”

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ