Ελάτε στην παρέα μας

Ελεύθερο Βήμα

“Νέα Ιωνία: Μια πόλη που υποβαθμίζει τον αθλητισμό της, μια δημοτική αρχή τροχοπέδη στην πρόοδο του!”, του Βασίλη Χριστοδούλου

Δημοσιεύθηκε

στις

Άρθρο του επικεφαλής της παράταξης “Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία” Βασίλη Χριστοδούλου

Η εποχή της σκληρής οικονομικής κρίσης και των συνεπειών της πανδημίας απαιτεί από τις δημοτικές αρχές, σε όλη τη χώρα, δράσεις για την προστασία της υγείας και της ψυχολογίας των δημοτών τους.

Βασικός άξονας μιας τέτοιας κοινωνικής πολιτικής είναι η ενίσχυση του Αθλητισμού.

Στο πλαίσιο αυτό παρακολουθούμε, με χαρμολύπη, Δήμους τόσο στην πρωτεύουσα όσο και στην περιφέρεια να αξιοποιούν μέχρι κεραίας κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο και πρόγραμμα, δημιουργώντας νέες αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά και αποκαθιστώντας πλήρως τις υφιστάμενες. Αυτή η εξέλιξη μας προκαλεί από τη μία πλευρά χαρά, από την άλλη λύπη γιατί στη Νέα Ιωνία ο χρόνος για τον τομέα του Αθλητισμού δείχνει πως έχει παγώσει με επιλογή της δημοτικής αρχής και της Δημάρχου, προσωπικά.

Η κατάσταση στο κομμάτι του Αθλητισμού στο Δήμο μας είναι συνολικά θλιβερή. Αυτό όμως δεν είναι τυχαίο γεγονός αλλά προϊόν ανικανότητας. Είναι επιλογή της Δημάρχου και δεν το κρύβει το να μην στηρίζει τον αθλητισμό στη πόλη μας παρά μόνο να εμφανίζεται σε απονομές μεταλλίων των ομάδων . Δεν έχει κινηθεί για δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων αλλά ούτε και για την συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων που ήδη υπάρχουν στην πόλη μας .

Μάλιστα, σήμερα δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος που να έχει σχέση με τον Αθλητισμό στην δημοτική της ομάδα!

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την τραγική εγκατάλειψη των εγκαταστάσεων του Δήμου και την εξώθηση των παιδιών μας σε όμορους Δήμους που διαθέτουν σύγχρονα ανοιχτά και κλειστά γήπεδα, αλλά και οργανωμένους χώρους για άθληση.

Στην Νέα Ιωνία ισχύει το μαύρη μαυρίλα πλάκωσε. Από πού να ξεκινήσει κανείς και που να σταματήσει, θα αναφερθώ ενδεικτικά σε ορισμένες μόνο περιπτώσεις αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου μας.

-Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ: Το γήπεδο που αγωνίζονται οι ομάδες , ανδρών κ γυναικών χάντμπολ της πόλης μας, οι οποίες με τις επιτυχίες τους μας κάνουν περήφανους και διαφημίζουν τη Νέα Ιωνία σε όλη τη χώρα, καθώς και οι ομάδες μπάσκετ ανδρών και γυναικών. Το γήπεδο φτιάχτηκε το 1982 , πριν 40 χρόνια , και ανακατασκευάστηκε λόγω Ολυμπιακών Αγώνων το 2002 , πριν 20 χρόνια , όπου και παραμένει στην ίδια κατάσταση από τότε.

Μάλιστα, όπως έχω καταγγείλει στο Δημοτικό Συμβούλιο, η δημοτική αρχή «κατάφερε» να χάσει εγκεκριμένο κονδύλι από την περιφέρεια για την ανακατασκευή του η” απλά δεν κάνει καμία κίνηση να πάρει τα χρήματα που υπάρχουν σε κωδικό της περιφέρειας εδώ και 2 χρόνια σχεδόν , ενώ όλα είναι έτοιμα όπως η μελέτη και η χρηματοδότηση.

– Ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ Περισσού: Πλατεία Μακελαράκη το γήπεδο απλά βάφτηκε από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου και παρουσιάστηκε ως ανακατασκευή. Γήπεδο με ένα τεράστιο δέντρο (πεύκο) σε απόσταση 2 μέτρων από την μπασκέτα μόνο ο Δήμος μας έχει.

Μήπως να ενημερωθούν στο Δήμο μας, ποιες οι προδιαγραφές για μια στοιχειώδη ανακατασκευή ανοιχτού γηπέδου μπάσκετ;

-Σε ό,τι δε αφορά τα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ σε Αγία Αναστασία και Πλατεία Παλαιολόγου, συνιστώ στους συνδημότες μας να μην επιτρέπουν στα παιδιά τους να αθλούνται σε αυτά γιατί είναι απολύτως επικίνδυνα για τη σωματική τους ακεραιότητα. Το δε ανοιχτό γήπεδο στην Πλατεία Υγείας παραμένει στην ίδια κατάσταση με την πλατεία. Μάλιστα έχουν στραβώσει τα στεφάνια από τις μπασκέτες για να μην αθλείται κανείς εκεί και προκύψει κάποιος τραυματισμός. Τραγικό σκοτάδι και επικίνδυνες καταστάσεις κάτι που μαρτυρά και η πρόσφατη γενικευμένη επιχείρηση της αστυνομίας στην περιοχή εκεί.

– Απολύτως εγκαταλειμμένος είναι και ο χώρος όπισθεν του γηπέδου ποδοσφαίρου, που πριν χρόνια ήταν ένας εξαιρετικός βοηθητικός χώρος για τις ομάδες μας, αλλά και στη συνέχεια όταν και υπήρχε η δυνατότητα άσκησης στο ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας. Σήμερα παραμένει χέρσος και σε καμία περίπτωση έδαφος για αθλητισμό.

-Για το ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ επί της Λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως που καταστράφηκε από τα καιρικά φαινόμενα το 2020, η δημοτική αρχή αφού επί μακρόν δήλωνε αναρμόδια να το ανακατασκευάσει πριν μερικές ημέρες με ερώτηση μου στο Δημοτικό Συμβούλιο ανήγγειλε την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης του αφού παραδέχτηκε η δήμαρχος πως είναι ευθύνη της δημοτικής αρχής η αργοπορία 2 ετών για την ανακατασκευή του. Η υποχρέωση έγινε πανηγύρι! Ας είναι και έτσι! Αρκεί να μην μείνουμε στα δελτία τύπου και στις εξαγγελίες .

-Για τα γηπεδάκια ποδοσφαίρου σε Δερμιδέσιου και Αγίου Γεωργίου ισχύει το , τη μέρα το έχτιζαν το βράδυ το γκρέμιζαν . Αυτό γιατί ενώ τα φτιάχνουν δεν έχουν την δυνατότητα της συντήρησης ή της ανάλογης φύλαξης με αποτέλεσμα να αφήνουμε να γίνονται καταστροφές . Σε αυτά τα γηπεδάκι δεν υπάρχει ούτε καν τουαλέτα για να πηγαίνουν οι γονείς ή οι αθλητές και οι προπονητές .

-Για το κεντρικό γήπεδο ποδοσφαίρου από που να αρχίσω και που να τελειώσω , οπού θα έπρεπε να γίνονται σε αυτό μόνο μεγάλα ραντεβού του αθλητισμού σε στίβο αλλά και σε ποδόσφαιρο . Δυστυχώς όμως το ταρτάν είναι σε άσχημη κατάσταση και συνολικά στις εγκαταστάσεις υπάρχουν αρκετά προβλήματα.

Εν κατακλείδι,είμαι σίγουρος πως κανείς από τη δημοτική αρχή δεν γνωρίζει πως ο Δήμος Νέας Ιωνίας έχει συνολικά 14 ανοιχτά γήπεδα και δεν σκοπεύω να μπω σε διαδικασία σύγκρισης της Νέας Ιωνίας με τους γειτονικούς Δήμους γιατί θα ήταν άσκοπο. Μέρα με νύχτα.

Ως υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Ιωνίας μπορώ να δεσμευτώ στους συμπολίτες μας πως , εγώ προσωπικά και η «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» , έχουμε και το όνειρο και τη βούληση και τα κατάλληλα στελέχη για να Αλλάξουμε ριζικά την εικόνα του Αθλητισμού στην πόλη μας και κατ’ επέκταση να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής όλων μας.

Με πρώτη κίνηση να ακούσουμε τους ανθρώπους των ομάδων , των συλλόγων και των σωματείων με στόχο την λύση των προβλημάτων αλλά και την ανάπτυξη του αθλητισμού στην πόλη μας.

Πλέον υπάρχει η δυνατότητα μιας πραγματικά νέας επιλογής

ειδικά για την ανάπτυξη του αθλητισμού ,

αυτή της

Αλλαγής για τη Νέα Ιωνία .

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ