Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Σύλλογο Ηπειρωτών Ν. Ιωνίας “Άπειρος Γαία”

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός και Λαογραφικός Σύλλογος Ηπειρωτών Νέας Ιωνίας Αττικής «Άπειρος Γαία» πραγματοποίησε την εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση στις 24 Ιουνίου 2024 στην παραχωρηθείσα από το 5ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας αίθουσα εκδηλώσεων.

Ταυτόχρονα, έγιναν και αρχαιρεσίες για:

  1. Την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.
  2. Την εκλογή Εξελεγκτικής Επιτροπής.
  3. Την εκλογή αντιπροσώπων στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας (ΠΣΕ).

1. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Στις 30 Ιουνίου 2024, και μετά από πρόσκληση του πλειοψηφίσαντα συμβούλου Γεωργίου Μουσγά, συνεδρίασε για πρώτη φορά το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο της «Απείρου Γαίας» σε αίθουσα του 5ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας και συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ :  Κανακόπουλος Δημήτριος

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ & ΕΦΟΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ (ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ): Λιάπη-Καποδίστρια Χρυσαυγή.

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Μουσγάς Γεώργιος.

ΤΑΜΙΑΣ: Γούσια Αμαλία.

ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ – ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ  & ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Τσίγκα Μαρίνα.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΕΦΟΡΟΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ: Δήμου-Διαμάντη Αθηνά,

ΕΦΟΡΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ-ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ-ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ: Μπακογιάννη Μάνθα.

  1.  ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (ΕΕ)

Με βάση τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών στην Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέχθηκαν, κατά σειρά, οι: Ασημακοπούλου Γαρυφαλλιά, Σιδέρης Ισίδωρος και Ζιάκα Άρτεμις.

 3. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΤΗΝ  ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ (ΠΣΕ)

Επίσης, με βάση τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών αντιπρόσωποι  στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας (ΠΣΕ) εκλέχθηκαν, κατά σειρά, οι: Μουσγάς Γεώργιος, Κανακόπουλος Δημήτριος και Τσούρας Γεώργιος.

Η «Άπειρος Γαία» είναι μέλος της ΠΣΕ στους κόλπους της οποίας δραστηριοποιούνται πάνω από τετρακόσια πενήντα (450) πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία (Αδελφότητες, Ενώσεις και Ομοσπονδίες). Η ΠΣΕ ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 1937 με σκοπό τη συνένωση των Ηπειρωτικών Σωματείων τα οποία βρίσκονταν εκτός Ηπείρου, δηλαδή της υπόλοιπης Ελλάδας με έδρα την Αθήνα.

Ταυτόχρονα, οι απόδημοι Ηπειρώτες που ζουν στη Νέα Ιωνία βιώνουν και την βασανιστική καθημερινότητα των κατοίκων του Λεκανοπεδίου Αττικής. Θα προσπαθήσουν  -με αιχμή τη διατήρηση και την προβολή της παράδοσης- να συνδράμουν σε κάθε προσπάθεια βελτίωσης ζωής.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ