Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας αγκαλιάζει την εφαρμογή «Κίνητρα για Περπάτημα (InWalk)»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας ανακοίνωσε τη στήριξή του στην εφαρμογή InWalk1, η οποία έχει υλοποιηθεί στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος από κοινού με το Εργαστήριο Συγκοινωνιακής Τεχνικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).

Το InWalk είναι μια καινοτόμος εφαρμογή που έχει σχεδιαστεί για την προώθηση του περπατήματος μέσω της παροχής κινήτρων. Η εφαρμογή στοχεύει να ενθαρρύνει τους κατοίκους, εργαζομένους και επισκέπτες του δήμου να υιοθετήσουν έναν πιο υγιή τρόπο ζωής μέσω της αύξησης του περπατήματος, υποστηρίζοντας παράλληλα τις τοπικές επιχειρήσεις μέσω αποκλειστικών εκπτώσεων και προσφορών.

Το Inwalk ανταμείβει τους χρήστες για το περπάτημα, παρέχοντας εκπτώσεις σε τοπικά καταστήματα που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία. Η εφαρμογή αξιοποιεί την αυξανόμενη τάση που επικεντρώνεται στην υγεία και την ευεξία των πολιτών, καθιστώντας τις καθημερινές δραστηριότητες, όπως το περπάτημα, ανταποδοτικές και ευχάριστες. Οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν τα βήματά τους, να συμμετέχουν σε προκλήσεις και να ξεκλειδώνουν εκπτώσεις που μπορούν να εξαργυρωθούν σε διάφορα τοπικά καταστήματα. Έτσι ,υποστηρίζεται η τοπική επιχειρηματικότητα αλλά και οι βιώσιμες μετακινήσεις.

Με την υποστήριξη του δημάρχου

Ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Παναγιώτης Μανούρης, εξέφρασε την ισχυρή υποστήριξη για τη συνεργασία: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με το Inwalk για να φέρουμε αυτήν την καινοτόμο λύση στον δήμο μας. Αυτή η πρωτοβουλία ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τους στόχους μας για την προώθηση της δημόσιας υγείας και την υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων. Πιστεύουμε ότι η χρήση της εφαρμογής θα έχει θετικό αντίκτυπο στην ευημερία των κατοίκων μας και στην τοπική μας οικονομία».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ