Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» στηρίζει τις κινητοποιήσεις των σχολικών καθαριστριών/ών

Δημοσιεύθηκε

στις

 “Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε.  Ν.Ιωνίας-Ηρακλείου-Μεταμόρφωσης-Λυκόβρυσης  «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ»   στηρίζει τις κινητοποιήσεις των σχολικών καθαριστριών/ών στις 27 και 28 Μαρτίου και δηλώνουμε ότι και σε αυτόν τον αγώνα είμαστε μαζί τους. 

    Η Τετάρτη 27 Μάρτη  είναι μέρα δράσης, ενημέρωσης και παρέμβασης στους Δήμους και στη σχολική κοινότητα  και την Πέμπτη 28 Μάρτη προχωρούν σε διαμαρτυρία στο Υπουργείο Εσωτερικών στις 12.00.

    Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τις δύσκολες συνθήκες εργασίας και τα δίκαια αιτήματα τους, καθώς κάθε μέρα δουλεύουμε μαζί στα σχολεία μας. Ειδικά οι εκπαιδευτικοί αναπληρωτές βιώνουν την ίδια ομηρία για χρόνια. Απολύονται κάθε καλοκαίρι μαζί με τις σχολικούς καθαριστές και κάθε Σεπτέμβρη αγωνιούν μέχρι να ξαναυπογράψουν σύμβαση. 

     Γνωρίζουμε πολύ καλά τα άθλια ωράρια 3ωρα,4ωρα και σπαστά στα οποία μάλιστα καλούνται να καθαρίσουν ολόκληρη σχολική μονάδα (αίθουσες, γραφεία, τουαλέτες, προαύλια, διαδρόμους, βοηθητικούς χώρους). Βιώνουμε επίσης μαζί τους την έλλειψη σε μέσα και μέτρα ατομικής προστασίας που οδηγούν σε δεκάδες εργατικά ατυχήματα κάθε χρονιά. 

        Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση και η πλειοψηφία των διοικήσεων των Δήμων λειτουργώντας στη  λογική του  κόστους- οφέλους υποβιβάζουν καθημερινά τη σχολική καθαριότητα, αδιαφορώντας ακόμα και για την υγεία των παιδιών αλλά και όλης της σχολικής κοινότητας. Καλύπτονται πίσω από τις νομοθετικές ρυθμίσεις και δεν διεκδικούν την αναγκαία κρατική χρηματοδότηση, ούτε κάνουν τίποτε για να αλλάξει το απαράδεκτο καθεστώς της ομηρίας των καθαριστριών.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ»  στηρίζει τις κινητοποιήσεις των σχολικών καθαριστριών/ών στις 27 και 28 Μάρτη και διεκδικεί μαζί τους την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους για να δοθεί επιτέλους μία λύση στα χρόνια προβλήματα τους.

Διεκδικούμε άμεσα:

  •    Πλήρες ωράριο για όλους και όλες. Να σταματήσουν τώρα τα 3ωρα, τα 4ωρα και τα σπαστά ωράρια.
  •    Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, με επιπλέον κρατική χρηματοδότηση.
  •    Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για να καλυφθούν οι ανάγκες καθαριότητας των σχολείων.
  •    Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Να δοθούν σε όλους τους εργαζόμενους στην σχολική καθαριότητα Μέσα Ατομικής Προστασίας. Παροχή αξιόπιστων, όχι επιβλαβών για τη υγεία των μαθητών και εργαζομένων μέσων εργασίας (καθαριστικά, αναλώσιμα)“.
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ