Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου “1922 Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΙΗΓΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ”

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας, σε μια ζεστή ατμόσφαιρα φίλων Βουρλιωτών και μη, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου “1922 Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΙΗΓΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ” της Ένωσης Βουρλιωτών Μικράς Ασίας του εκδοτικού οίκου ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ.

Για το βιβλίο μίλησαν ο καθηγητής της Νεότερης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Θαν. Χρήστου, ο Πρόεδρος και Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Βουρλιωτών κ.κ. Φώτης Καραλής και Μάνος Κιλημάντζος και ο Λουκάς Χριστοδούλου, ιστορικός ερευνητής, συγγραφέας και Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.

Ο Δήμαρχος της Νέας Ιωνίας Παναγιώτης Μανούρης συνεχάρη την Ένωση Βουρλιωτών Μικράς Ασίας, τον Πρόεδρο κ. Φώτη Καραλή και το Διοικητικό Συμβούλιο για την έκδοση του εν λόγω βιβλίου που όπως χαρακτηριστικά είπε «αποτελεί ακόμα ένα πολύτιμο λιθαράκι στην πολύ μεγάλη ιστοριογραφία των προσφύγων της μικρασιάτικης Καταστροφής και των αλησμόνητων πατρίδων».

«Η Νέα Ιωνία αμέσως μετά την Μικρασιατική καταστροφή φιλοξένησε άξια τέκνα Βουρλιωτών όπως ο Νίκος Μιλιώρης, Νίτσα Παραρά-Ευτυχίδου. Να μην ξεχννάμε ότι ο πατέρας του πρώην Δημάρχου Νέας Ιωνίας Πέτρου Μπουρδούκου, προερχόταν από τα Βουρλά της Μακράς Ασίας» ανέφερε ο Δήμαρχος της Νέας Ιωνίας.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ