Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Π. Μανούρης : «Ήταν μία προεκλογική μας δέσμευση και εμείς δεν ξεχνάμε αυτά που έχουμε υποσχεθεί»

Δημοσιεύθηκε

στις

Στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Μανούρης ανακοίνωσε την κατάργηση της καταβολής τροφείων σε όλους τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και υποσχέθηκε πως θα ενισχύσει με κάθε μέσο τις οικογένειες της πόλης, υλοποιώντας έτσι τις προεκλογικές δεσμεύσεις του.

Σε δηλώσεις του αποκλειστικά στον Χ-τυπο και ειδικότερα στην ερώτηση γιατί προχώρησε τώρα στην κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς ανέφερε πως « Μιλάμε για απόφαση με  ουσία και συμβολισμό που θα ανακουφίσει αδύναμους συμπολίτες μας και όχι για κίνηση εντυπωσιασμού.  Ήταν μία προεκλογική μας δέσμευση και εμείς δεν ξεχνάμε αυτά που έχουμε υποσχεθεί. Υλοποιείται το πρόγραμμα μας,  καθώς όλες οι προτάσεις μας είναι μελετημένες και κοστολογημένες. Δεν επιβαρύνονται τα οικονομικά του δήμου και προσπαθούμε να παράξουμε έργο αμέσως. Πριν καλά-καλά συμπληρωθεί ένας μήνας από τότε που αναλάβαμε τα ηνία του Δήμου μας υλοποιούμε τα υπεσχημένα.  Δεν λέμε λόγια του αέρα και πολύ σύντομα οι δημότες θα καταλάβουν  ότι η Νέα Ιωνία γύρισε σελίδα. Τέλειωσε η περίοδος της απραξίας».

Ρωτώντας τον για το συνολικό ποσό που κερδίζουν οι ωφελούμενοι γονείς τόνισε χαρακτηριστικά πως «μόνιμη είναι η φροντίδα μας για όσους έχουν ανάγκη οι οποίο θα μας βλέπουν έμπρακτα στο πλάι τους με πολύ στοχευμένες και ουσιαστικές κινήσεις. Δεκάδες οικογένειες του Δήμου πλήρωναν μέχρι  1η του μήνα από 30 έως και 180 ευρώ για κάθε παιδί που είναι στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας. Αυτές οι οικογένειες απαλλάσσονται πλέον χωρίς να υπάρχει καμία έκπτωση στις παρεχόμενες υπηρεσίες όπως είναι αυτονόητο. Ενώ αυτοί που έχουν vouchers ή εισπράττουν επίδομα από την εργασία τους για  τον παιδικό σταθμό ,θα συνεχίσουν να μην βάζουν το χέρι στην τσέπη».

Στη συνέχεια δήλωσε πως η πρώτη αντίδραση του κοινού ήταν θετική και ότι όπως ήταν αναμενόμενο όλοι μηδενός εξαιρουμένου υποδέχθηκαν με χαρά αυτή την απόφαση, η οποία για πολλούς ήταν ανέλπιστη. «Εμείς με τις πράξεις και τις αποφάσεις μας θα  πείσουμε και τους πιο δύσπιστους ότι μπορεί να έχει η Νέα Ιωνία μία αποτελεσματική αρχή που αφουγκράζεται τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών και δίνει λύσεις» επεσήμανε ο κύριος Μανούρης.

Καταλήγοντας ζητώντας του να χαρακτηρίσει τη στάση της αντιπολίτευσης εκείνος δήλωσε πως « δεν νομίζω ότι υπάρχει εχέφρων άνθρωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης  που ενδιαφέρεται πραγματικά για τους δημότες και ο οποίος θα διαφωνήσει με μία τέτοια απόφαση. Θα ήταν παράλογο και εκτός πραγματικότητας.  Κάθε καλοπροαίρετη κριτική για την βελτίωση της λειτουργίας του Δήμου είναι προφανές ότι την ακούμε. Όπως έχουμε δείξει αυτό το πρώτο διάστημα που είμαστε  στη Δημοτική Αρχή δεν έχουμε ταμπού, ούτε κλειστά αυτιά. Θέλουμε να ασκήσουμε μία συναινετική πολιτική χαμηλών τόνων προς όφελος των δημοτών χωρίς κοκορομαχίες ή σκιαμαχίες. Τονίζω και πάλι ότι μοναδικός μας αντίπαλος τα προβλήματα των δημοτών».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ