Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Π. Μανούρης: Δεν είμαστε υπάλληλοι του κεντρικού κράτους

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα θέματα που καίνε τη Νέα Ιωνία έθεσε ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Παναγιώτης Μανούρης, στη συνάντηση των Δημάρχων με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θ. Λιβάνιο στο πλαίσιο του ΔΣ της ΠΕΔΑ.”Έχω καλυφθεί από τις τοποθετήσεις των περισσοτέρων συναδέλφων και είναι παρήγορο για μένα ότι τουλάχιστον μοιραζόμαστε τα ίδιαπροβλήματα” ανέφερε στο ξεκίνημα.

Τα θέματα που έθεσε ήταν:

Η λειτουργία και το κόστος της Πολεοδομίας

Τα παρακρατηθέντα από το κεντρικό κράτος χρήματα των Δήμων

Η ανακύκλωση και το κόστος που πληρώνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση για
ευθύνες που δεν της αναλογούν

Η θεσμική θωράκιση των αιρετών

Τμήμα της τοποθέτησης του κ. Μανούρη για:

– το κόστος της Πολεοδομίας του Δήμου Νέας Ιωνίας, το οποίο το χρεώνεται σχεδόν εξ’ολοκλήρου ο Δήμος Νέας Ιωνίας, παρ’ ότι εξυπηρετεί και τους όμορους Δήμους. “Μόνο ο Δήμος Γαλατσίου και ο Γ. Μαρκόπουλος έδωσε 5-6 ανθρώπους και συμβάλλει…αναγκαστήκαμε να πάρουμε προκαταβολή από τους ΚΑΠ, την ώρα που πληρώνουμε για την Πολεοδομία 800.000 το χρόνο που δεν πρέπει να τα πληρώνουμε εμείς”

– Την κατάσταση που επικρατεί στον ΕΔΣΝΑ και τα απορρίμματα: “Κάδους που μόνο άσχετοι θα αγόραζαν χωρίς τα στοιχειώδη… Η ανακοίνωση είναι ναυάγιο και είναι ναυάγιο από τον ΕΣΔΑ (Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων), από τον ΠΕ.Σ.Δ.Α. (Περιφεριακό Σχεδιασμό) και όχι από την Αυτοδιοίκηση. Η Αυτοδιοίκηση δεν είναι υπάλληλος του κράτους, είναι τμήμα της διακυβέρνησης της χώρας, δεν είμαστε υπάλληλοι” κατέληξε ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ