Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

“Ραντεβού στη βρύση”…  έδωσαν μαθητές της Νέας Ιωνίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη δράση σε συνεργασία με το πρόγραμμα της Greenpeace “Ραντεβού στις βρύσες” με τη συμμετοχή των μαθητών από το 7ο και 8ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας.

Στόχος αυτής της δράσης είναι η υπεράσπιση του δικαιώματος όλων μας σε καθαρό, πόσιμο νερό και τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια παρουσίαση όπου τα παιδιά μέσα από βίντεο και φωτογραφίες είδαν την αρνητική επίδραση των πλαστικών μιας χρήσης στα ζώα, στη θάλασσα, στα ψάρια κ γενικότερα στο περιβάλλον μας. Επίσης ενημερώθηκαν για την σημασία της χρήσης των δημοσίων βρυσών.

Στη συνέχεια οι μαθητές έριξαν στην κοιλιά ενός εικαστικού έργου σε σχήμα δελφινιού το τελευταίο τους πλαστικό μπουκάλι δίνοντας την υπόσχεση πως δεν θα ξαναχρησιμοποιήσουν πλαστικά μπουκαλάκια.

Στην δράση συμμετείχε και ο Δήμαρχος της Νέας Ιωνίας Παναγιώτης Μανούρης. “Η πρόσβαση στο πόσιμο νερό είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων μας. Ως Δήμος προχωράμε σε συνεργασία με την Greenpeace στη δημιουργία κοινόχρηστων βρυσών με σκοπό την πρόσβαση όλων των πολιτών σε δωρεάν, καθαρό και πόσιμο νερό, τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης και την ορθολογική χρήση του νερού” δήλωσε στο τέλος της εκδήλωσης

Ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου, Πολιτικής Προστασίας και Δημοτικής Αστυνομίας Γιώργος Στέφας δήλωσε για τη δράση: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη συνεργασία με την Greenpeace και την υλοποίηση της δράσης αυτής. Μέσα από τέτοιες δράσεις καλλιεργούμε την περιβαλλοντική συνείδηση των παιδιών, καθώς το μέλλον είναι τα παιδιά μας”.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ