Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Σύλλογος Π.Ε. Σεφέρης: Όσα έγιναν στη σύσκεψη σωματείων στο ΚΕΠ Νέας Ιωνίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Με επιτυχία διεξήχθη η σύσκεψη σωματείων και μαζικών φορέων της Ν. Ιωνίας που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. « Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ».

Στη σύσκεψη τέθηκαν τα εξής θέματα συζήτησης: προβλήματα που δημιουργεί ο νέος νόμος για την παιδεία (4823) στη μόρφωση και την πρόοδο των μαθητών, μέτρα για την προστασία της υγείας των μαθητών και των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, η αύξηση των τιμών σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης και στους λογαριασμούς κοινωνικών αγαθών, οι περιορισμοί σε λαϊκά δικαιώματα όπως στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση που φέρνει ο ν. Χατζηδάκη, με στόχο τον συντονισμό της δράσης απέναντι στην κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική.

Τα σωματεία και οι φορείς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του ΣΕΠΕ« Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» είναι τα ακόλουθα: Σωματείο Συνταξιούχων, ΕΒΕ Ν. Ιωνίας, ΕΛΕΠΑ (λογιστές), Σύλλογος εργαζομένων Δήμου Ν. Ιωνίας, Σύλλογος εργαζομένων νοσοκομείου ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ, Σύλλογος Γυναικών Ν. Ιωνίας, Δ΄ΕΛΜΕ Αν. Αττικής (παρατηρητής)

Ύστερα από διάλογο ανάμεσα στους συμμετέχοντες η σύσκεψη κατέληξε σε ένα κοινό πλαίσιο αιτημάτων τα οποία αναφέρονται ως εξής από το Σύλλογο:

  • “Συμμετέχουμε μαζικά στα Πανεργατικά Συλλαλητήρια στις 4/11, για τις σύγχρονες ανάγκες μας στη δουλειά και τη ζωή και ενάντια στον νόμο Χατζηδάκη.
  • Συμμετέχουμε μαζικά στην κινητοποίηση που καλεί ο Σύνδεσμος συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ιωνίας – Ηρακλείου στις 9/11 στο τοπικό παράρτημα του ΕΦΚΑ στις 10.30 π.μ.
  • Οργανώνουμε την αλληλεγγύη μεταξύ μας. Ορίζουμε υπεύθυνους από κάθε σωματείο για όσους συμπολίτες μας βρίσκονται σε ανάγκη για τρόφιμα, καύσιμα, ηλεκτρικό ρεύμα.
  • Οργανώνουμε παραστάσεις σε οργανισμούς κοινής ωφέλειας για όσους συνανθρώπους μας βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να τους κοπούν βασικά κοινωνικά αγαθά λόγω οικονομικής δυσχέρειας.
  • Απευθυνόμαστε στα μέλη των φορέων μας, τα ενημερώνουμε για τα αιτήματα της σημερινής σύσκεψης, μαζεύουμε τις υπογραφές τους, κάνουμε εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, σε γειτονιές και πλατείες για τη συγκέντρωση υπογραφών στο κείμενο με τα αιτήματα. Το γνωστοποιούμε και σε άλλα σωματεία, στις δημοτικές αρχές, στα αρμόδια υπουργεία.
  • Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο να πάρει θέση.
  • Προχωράμε σε κοινές κινητοποιήσεις και σε κοινές πολιτιστικές δραστηριότητες.”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ