Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Σμύρνης

Ενημερωτική δράση για τον καφέ κάδο ανακύκλωσης στον Δήμο Ν. Σμύρνης: «Δώσε αξία στα σκουπίδια σου»

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην καθημερινότητα των δημοτών Νέας Σμύρνης εντάσσεται σταδιακά ο καφέ κάδος ανακύκλωσης για τα βιοαπόβλητα. Μετά τις ενημερώσεις σε σχολεία, Κ.Α.Π.Η., επιχειρήσεις κ.ά, ενημερωτική δράση πρόκειται να πραγματοποιηθεί και την Τετάρτη 19/6 στη λαϊκή αγορά των Λουτρών Νέας Σμύρνης.

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης, σε συνεργασία με εξειδικευμένους συνεργάτες της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ (Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής), θα ενημερώσουν τους κατοίκους της περιοχής για την ορθή χρήση του καφέ κάδου για τη χωριστή συλλογή υπολειμμάτων τροφών (βιοαποβλήτων) και τα οφέλη της ανακύκλωσης.

Επιπλέον, θα διανεμηθεί δωρεάν οικιακός εξοπλισμός (καφέ κάδος κουζίνας και βιοδιασπώμενες σακούλες), καθώς και δείγμα εδαφοβελτιωτικού υλικού (κομπόστ).

Το περίπτερο ενημέρωσης θα είναι τοποθετημένο επί των οδών Αγχιάλου και Ελλησπόντου, Νέα Σμύρνη.

Πόρτα – πόρτα ενημέρωση

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί και πόρτα – πόρτα ενημέρωση με θυροκόλληση για το πρόγραμμα του καφέ κάδου και τη δυνατότητα δωρεάν παραλαβής οικιακού εξοπλισμού από τους πολίτες σε κτήρια της γύρω περιοχής.

Καφέ κάδοι σε διάφορα σημεία της πόλης

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης έχει ήδη τοποθετήσει καφέ κάδους σε διάφορα σημεία της πόλης για τη χωριστή συλλογή υπολειμμάτων τροφών, όπως φλούδες φρούτων και λαχανικών υπολείμματα μαγειρεμένων τροφών, υπολείμματα καφέ κ.ά. Τα υπολείμματα συλλέγει ειδικό απορριμματοφόρο που έχει την δυνατότητα να καθαρίζει και να πλένει καθημερινά τους καφέ κάδους, για την αποφυγή δυσάρεστων οσμών. Το υλικό που συλλέγεται οδηγείται σε μονάδα κομποστοποίησης για την παραγωγή υψηλής ποιότητας κομπόστ.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ