Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Σμύρνης

Νέα Σμύρνη: Εξασφαλίζεται πρόγραμμα ασφάλισης για παιδιά στο σχολείο

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέο πρόγραμμα ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των παιδιών σε περίπτωση ατυχήματος στο σχολείο, αναπτύσσει η Σχολική Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Πρόκειται για μια κοινωνική δομή που δημιουργήθηκε από την Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Η ΣΚΥ παρέχει παράλληλα ψυχοκοινωνική στήριξη μαθητών μέσω συνεδριών, και οικονομική ενίσχυση σε οικογένειες που αδυνατούν ή δυσκολεύονται να καλύψουν τη δαπάνη του δεκατιανού των παιδιών τους στο σχολείο.

Το νέο πρόγραμμα της ΣΚΥ καλύπτει την ασφάλεια παιδιών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, μέσω ομαδικής ασφάλισης ατυχημάτων στο σχολείο. Παρέχει πρωτίστως πρωτοβάθμια υγειονομική κάλυψη και φροντίδα στους μαθητές των δημόσιων σχολείων. Στοχεύει στο να καλύψει την παραπάνω ανάγκη, αλλά και να ανακουφίσει τους γονείς-κηδεμόνες από το άγχος και την αγωνία που βιώνουν (πολύωρη αναμονή σε επείγοντα νοσοκομείου, έξοδα διαγνωστικών εξετάσεων και αποκατάστασης κ.λπ).

Συγκεκριμένα, θα καλύπτει τους μαθητές κατά την ώρα των μαθημάτων, διαλειμμάτων, εκδρομών και σχολικών εκδηλώσεων. Καλύπτει επίσης και κατά τη διάρκεια ολοήμερου σχολείου, πάντα με την επίβλεψη των αρμοδίων γι’ αυτό οργάνων (δασκάλων, καθηγητών, νηπιαγωγών) καθώς και μία ώρα πριν (κατά την μετάβαση) και μία ώρα μετά (κατά την επιστροφή στην κατοικία τους).

Παρέχει:

  • Ιατροφαρμακευτική κάλυψη των παιδιών σε περίπτωση ατυχήματος στο σχολείο καθώς και κατά την μετάβαση ή/και αποχώρηση προς και από αυτό. Όπως προαναφέραμε, καλύπτει τους μαθητές κατά την ώρα μαθημάτων, διαλειμμάτων, εκδρομών και σχολικών εκδηλώσεων κατά την διάρκεια του σχολικού προγράμματος (και του ολοήμερου) πάντα με την επίβλεψη των αρμοδίων για αυτό οργάνων.
  • Απολογιστική κάλυψη όλων των δαπανών μέχρι 500€ ανά ατύχημα για νοσοκομειακή και εξωνοσοκομειακή περίθαλψη από ατύχημα.
  • Παροχή νοσοκομειακού επιδόματος αν ασφαλιζόμενο πρόσωπο νοσηλευτεί σε νοσοκομείο όπου θα καταβάλλεται για κάθε μέρα ποσό 30€ και μέχρι 90 ημέρες.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ