Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

Έναρξη Προγράμματος “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024” στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Πρόγραμμα Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024 του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας ξεκινά στις 10 Ιουλίου και ο δήμαρχος, Γιάννης Τομπούλογλου, στον σύντομο χαιρετισμό του για την έναρξή του, αναφέρεται στις δυνατότητες και τις ευκαιρίες για ψυχαγωγία που ο Δήμος  προσφέρει δωρεάν για όλες τις ηλικίες κατά τη θερινή περίοδο.

“Ακόμα και το καλοκαίρι, μέρες που η θάλασσα και η ξεκούραση «εκτός των τειχών» είναι απαραίτητες, η ζωή στην πόλη μας παραμένει ελκυστική”, υπογραμμίζει και καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν στα καλοκαιρινά πολιτιστικά δρώμενα, απολαμβάνοντας τις σημαντικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, οι οποίες φέτος είναι προσαρμοσμένες στον εορτασμό της επετείου των 100 χρόνων από τη δημιουργία της πόλης.

Ενημερώνει, επίσης, για δύο σημαντικούς θεσμούς που καθιερώνονται στο Δήμο στο πλαίσιο του φετινού Προγράμματος. Τον θεσμό «Σινεμά στις πλατείες» και την «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας», με έμφαση στα μικρά παιδιά, αποτέλεσμα της συνεργασίας που εγκαινιάζεται από φέτος μεταξύ της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας διευκρινίζει: “Ο Δήμος φρόντισε να προσφέρει δωρεάν μια σειρά σημαντικών εκδηλώσεων, για όλες τις ηλικίες, οι οποίες έχουν προσαρμοστεί στον εορτασμό της επετείου των 100 χρόνων από την δημιουργία της πόλης μας”.

Για τα παιδιά, διοργανώνονται παραστάσεις του Καραγκιόζη στις γραφικές γειτονιές με θεματολογία, η οποία αντλείται και από την τοπική ιστορία.

Για τους μεγάλους, προβάλλονται στο CINE ALSOS τις Τετάρτες κινηματογραφικές ταινίες αφιερωμένες στις μνήμες του μικρασιατικού Ελληνισμού. Παράλληλα τον Αύγουστο καθιερώνεται ο θεσμός «Σινεμά στις πλατείες», όπου η μεγάλη οθόνη μεταφέρεται για φέτος σε τρεις πλατείες της πόλης, με δύο παιδικές ταινίες και μία ταινία μυθοπλασίας.

Εγκαινιάζεται, επίσης, από φέτος συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας και διοργανώνεται για πρώτη φορά η «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας», με έμφαση στα μικρά παιδιά, προκειμένου να αγαπήσουν από την παιδική τους ηλικία το βιβλίο. Ο τίτλος της φετινής εκστρατείας είναι «από τη γη ως τον ουρανό, μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω». Τρεις λέξεις απόλυτα συνδεδεμένες με το βιβλίο και την καλλιέργεια των παιδιών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ