Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Ένας ακόμα λευκός τοίχος “μεταμορφώθηκε” στον 2ο Βρεφονηπιακό Σταθμό Ν. Φιλαδέλφειας

Δημοσιεύθηκε

στις

Η δημιουργικότητα της γνωστής καλλιτεχνικής ομάδας των Γραφιστών από το 2ο ΕΠΑΛ του 5ου ΕΚ Νέας Φιλαδέλφειας και της υπεύθυνης καθηγήτριάς τους ξαναχτύπησε, καθώς χάρισαν με τη διακοσμητική ζωγραφική τους στους τοίχους σχολείων, ομορφιά, ευαισθησία και χαρά σε όσους φοιτούν, εργάζονται ή περνούν από αυτούς τους χώρους.

Οι «Ημέρες Κοινωνικής Ευθύνης και Προσφοράς» συνεχίζονται. Τρίτη για φέτος, εθελοντική δράση, μετά το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρυκόων Λυκόβρυσης – Πεύκης και το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου (στο Σικιαρίδειο).

Η καθηγήτρια Καλλιτεχνικών, κα Δήμητρα Αργυροπούλου, μαζί με τους μαθητές της, Σοφία Βαμβακίδη, Ειρήνη Κακανιάρη, Λεωνίδα Κουρούπη, Δημήτρη Μάσσα, Εύα Φλυτζάνη και Γιώργο Φούντα, έπιασαν τα πινέλα και τα σπρέι τους και ζωγράφισαν τον εξωτερικό τοίχο του 2oυ Βρεφονηπιακού σταθμού Ν. Φιλαδέλφειας.

Μια έξυπνη επιλογή γι’ αυτή τη μεταμόρφωση αποτέλεσαν οι ήρωες από γνωστά και αγαπημένα παραμύθια, που ζωντάνεψαν στον εξωτερικό τοίχο του 2oυ Βρεφονηπιακού σταθμού.

Ο λαγός και η χελώνα, τα τρία γουρουνάκια, η Κοκκινοσκουφίτσα, ο μικρός Πρίγκιπας, ο Γουίνι, η Χιονάτη, μαζί με τη μάγισσα και τη γάτα της, ο πειρατής, ο δράκος, η νεράιδα, ο μονόκερος και ο νάνος δραπέτευσαν από το βιβλίο των παραμυθιών για να χαρίζουν στα μικρά του σταθμού κάθε πρωί χαμόγελα και μια ευχάριστη, γεμάτη χρώμα καλημέρα.

Η ομάδα του 5ου Ε.Κ. θέλησε να συνδυάσει τη ζωγραφική με την εκπαίδευση και να ενεργοποιεί τους μικρούς μαθητές μέσω της εικόνας, γνωστικά, συναισθηματικά, δημιουργικά και κοινωνικά.

Η όγδοη δράση της ομάδας

Βασισμένη στην ιδέα του διευθυντή του 5ου Ε.Κ., κ. Βλάση Κουτσούκου, για «Ημέρες Κοινωνικής Ευθύνης και Προσφοράς», αυτή είναι η όγδοη και τελευταία δράση της εξαμελούς ομάδας του τμήματος Γραφιστικής μαζί με την υπεύθυνη για τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες καθηγήτριά τους, κα Αργυροπούλου.

Η ομάδα ζωγραφίζει τα τελευταία χρόνια τους τοίχους σχολείων, άλλοτε βρεφονηπιακών σταθμών και νηπιαγωγείων, άλλοτε Δημοτικών και Ειδικών Σχολείων και άλλοτε Ε.Κ. και ΕΠΑΛ. Εκτός αυτών, έχουν δώσει χρώμα και στους χώρους του δικού τους σχολείου.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ