Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Ανοιχτές και ασφαλείς οι παιδικές χαρές στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας

Δημοσιεύθηκε

στις

“Τα πιστοποιητικά καταλληλότητας των παιδικών χαρών είχαν λήξει από το 2023. Παραλάβαμε όλες τις παιδικές χαρές από την προηγούμενη διοίκηση διαλυμένες και σφραγισμένες, ως ακατάλληλες προς χρήση”, αναφέρει χαρακτηριστικά η κα Ευτυχία Παπαλουκά, αντιδήμαρχος Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Υπηρεσίας Δόμησης, Φιλοζωίας, Αυτοτελούς Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων στη Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα.

Η κα Παπαλουκά δηλώνει πως η νέα διοίκηση εξασφάλισε, με ενέργειες του δημάρχου, Γιάννη Τομπούλογλου, χορηγία που εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο, κι έτσι επισκεύασε τις παιδικές χαρές με μηδενικό κόστος για τους πολίτες, παραδίδοντάς τες με τέτοιον τρόπο φτιαγμένες ώστε να είναι ασφαλείς προς τα παιδιά της πόλης.

“Οι εργαζόμενοι του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας ήταν μαζί μας σε όλη αυτή την προσπάθεια” υπογραμμίζει η κα Παπαλουκά.

Η διαδικασία πιστοποίησης των 20 παιδικών χαρών της πόλης ολοκληρώνεται, σύμφωνα με τα όσα ορίζονται από τη νομοθεσία. Η αρμόδια επιτροπή ελέγχου, η οποία αποτελείτο από Μηχανικούς της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και στην οποία ήταν πρόεδρος η αρμόδια αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Ευτυχία Παπαλουκά, πραγματοποίησε αυτοψία σε κάθε μία από αυτές, υπεγράφησαν τα πρακτικά της αξιολόγησης και μένει το τυπικό σκέλος της παραλαβής και τοποθέτησης των σημάτων καταλληλότητας, που εκδίδονται από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Η περαιτέρω αναβάθμιση των παιδικών χαρών είναι ο επόμενος στόχος της Δημοτικής Αρχής.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ