Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

Γεύση και παράδοση… στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας

Δημοσιεύθηκε

στις

 Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024 η εκδήλωση «Κρητικά Μαγειρεύουμε, Χορεύουμε και τα Παιδιά Μαθαίνουμε», με τη συνεργασία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων, της Ένωσης Κρητών Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και του Παγκόσμιου Πολιτιστικού Ιδρύματος Ελληνισμού της Διασποράς.

Καταξιωμένοι σεφ, όπως ο Γιάννης Μπαξεβάνης και ο Νίκος Φωτιάδης, μαζί με μαθητές της πόλης, μαγείρεψαν κρητικά εδέσματα, ενώ η εκδήλωσε περιελάμβανε γευσιγνωσία παραδοσιακών κρητικών προϊόντων, ομιλία της φιλολόγου Μαρλέν Σβέρκου, αναφορικά με τα διατροφικά έθιμα της Κρήτης ανά τους αιώνες. Επίσης  παρουσιάστηκαν μουσικοχορευτικά δρώμενα από την Ένωση Κρητών Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, που ξεσήκωσαν το κοινό και χόρεψε μαζί τους.

Η αεικίνητη Πρόεδρος των Κρητών της πόλης και ψυχή της διοργάνωσης, Ελένη Κανατά, ως οικοδέσποινα, υποδέχθηκε συντελεστές και προσκεκλημένους στην όμορφη εκδήλωση, μίλησε μέσα από την καρδιά της για την Κρήτη, είπε μαντινάδες, κέρασε μεζέδες και ρακή, μοίρασε αναμνηστικά δώρα στο κοινό, έσυρε το χορό.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων κ. Πατεράκης, ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Τομπούλογλου, εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου, ο Αντιπρόεδρος του Παγκοσμίου Πολιτιστικού Ιδρύματος Ελληνισμού της Διασποράς Κώστας Τομπούλογλου και η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού Λίνα Γεωργίου.

Την παρουσίαση των βραβευμένων σεφ και της κεντρικής ομιλήτριας, στην έναρξη της εκδήλωσης, ανέλαβε η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Υπηρεσίας Δόμησης, Φιλοζωίας, Αυτοτελούς Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων, Αναπληρώτρια Δημάρχου, Ευτυχία Παπαλουκά.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ