Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

“Δύναμη Πολιτών”: Αυστηρή κριτική στη δημοτική αρχή για το θέμα του ηλεκτροφωτισμού

Δημοσιεύθηκε

στις

Τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής κατακρίνει με ανακοίνωσή της η παράταξη “Δύναμη Πολιτών” Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Εστιάζοντας το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του ηλεκτροφωτισμού αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

“ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΒΟΥΡΟΥ ΚΑΤΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ(!!!) ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ, ΥΨΟΥΣ 3.750.000 ΕΥΡΩ

Θα επαναλάβουμε από την αρχή τα γεγονότα, ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για το γεγονός ότι η δημοτική αρχή με αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και ανεξήγητη επιμονή επιχειρεί να φορτώσει στις πλάτες των δημοτών 3.75 εκ ευρώ για τα επόμενα 9 χρόνια:

–   Η δημοτική αρχή της Δύναμης Πολιτών κατάρτισε το 2018 μελέτη αναβάθμισης όλου του δικτύου ηλεκτροφωτισμού της πόλης με LED, με βάση την οποία ο Δήμος θα εξοικονομούσε 350.000 ευρώ το χρόνο. Η αρχική τιμή του διαγωνισμού (χωρίς δηλαδή τις εκπτώσεις) ανερχόταν στο 1.6 εκ ευρώ (μαζί με το φΠΑ).

–   Η δημοτική αρχή Βούρου με – καταγεγραμμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο – ψέματα έβαλε στο συρτάρι την προηγούμενη μελέτη και κατάρτισε νέα, που απογειώνει το κόστος αλλαγής του ηλεκτροφωτισμού στην πόλη στα 3.75 εκ ευρώ!!!

–   Το τμήμα ηλεκτροφωτισμού του Δήμου τον περασμένο Μάρτιο κατέγραψε όλο το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού της πόλης και κατάρτισε μελέτη, σύμφωνα με την οποία η αναβάθμιση του δικτύου σε LED θα κόστιζε (με τιμές αγοράς) 1.1 εκ ευρώ. Επιπλέον, δεσμεύτηκε ότι μπορεί να ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των νέων λαμπτήρων από το προσωπικό του Δήμου, χωρίς δηλαδή να απαιτείται η συνδρομή ιδιωτών.

–   Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης τον Απρίλιο αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία να υλοποιήσει ο Δήμος τη μελέτη του τμήματος ηλεκτροφωτισμού, προκειμένου ο δημότης να πληρώσει τουλάχιστον 2 εκ ευρώ λιγότερα απ’ όσα θέλει να δαπανήσει ο κ. Βούρος.

–   Η δημοτική αρχή Βούρου, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προχώρησε στην έγκριση του διαγωνισμού, ύψους 3.75 εκ ευρώ, στην Οικονομική Επιτροπή, όπου με τον αντιδημοκρατικό νόμο Θεοδωρικάκου αναιρέθηκε η απλή αναλογική και δόθηκε στους δημάρχους η απόλυτη πλειοψηφία.

–   Το σωματείο εργαζομένων της πόλης, που από την πρώτη στιγμή ενημέρωσε για το σκάνδαλο ιδιωτικοποίησης του ηλεκτροφωτισμού με τίμημα 3.75 εκ ευρώ, προκήρυξε την Τρίτη 24/8 απεργία και αποχή από τα καθήκοντα των υπαλλήλων του ηλεκτροφωτισμού, που εμπλέκονται στην έκκριση της διαγωνιστικής διαδικασίας, έχοντας παράλληλα και τη στήριξη της ομοσπονδίας των δημοτικών υπαλλήλων (ΠΟΕ-ΟΤΑ).

–   Ως απάντηση στην κήρυξη απεργίας-αποχής του σωματείου εργαζομένων και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η δημοτική αρχή Βούρου απειλεί υπαλλήλους που εμπλέκονται στη διαγωνιστική διαδικασία με πειθαρχικές κυρώσεις αν δεν υπογράψουν άμεσα.

–   Μία διαγωνιστική διαδικασία, για την οποία εμείς αρνούμαστε κατηγορηματικά να πιστέψουμε τις κακές γλώσσες που λένε δημόσια εδώ και μήνες ότι φωτογραφίζει συγκεκριμένο ανάδοχο, που κατοικοεδρεύει σε λιμάνι της Βορειοανατολικής Ελλάδας και το όνομά του μοιάζει με ουράνιο σώμα. Μένει φυσικά να δούμε όταν ανοίξουν οι φάκελοι αν θα επιβεβαιωθεί η δική μας καλή πίστη και τα λεγόμενα αυτών των γλωσσών ήταν προϊόν συκοφαντίας ή εάν γνώριζαν κάτι που αγνοούσαμε οι υπόλοιποι

Ως Δύναμη Πολιτών δηλώνουμε την αμέριστη στήριξή μας στους εργαζόμενους του τμήματος ηλεκτροφωτισμού και στο σωματείο εργαζομένων, που επιχειρούν να στηρίξουν το δημόσιο συμφέρον. Καλούμε τη διοίκηση Βούρου, έστω και την ύστατη στιγμή, να ακυρώσει τη σκανδαλώδη προσπάθεια χρέωσης των δημοτών για τα επόμενα 9 χρόνια με υπερκοστολόγηση της αναβάθμισης του ηλεκτροφωτισμού κατά 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, ενημερώνουμε και προειδοποιούμε ότι στο βαθμό που επιμένουν να προχωρήσουν το σκάνδαλο, κόντρα όχι μόνο στην πλειοψηφία του Δήμου, αλλά και στην πλειοψηφία της πόλης, που συζητά φωναχτά για τον πραγματικό λόγο που γίνονται όλα αυτά, το λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη. Και εκεί θα πρέπει να εξηγήσουν γιατί επέλεξαν να φορτώσουν στις πλάτες των δημοτών ένα επιπλέον κόστος 2 εκατομμυρίων για την ίδια υπηρεσία.

ΥΓ. Την Παρασκευή 20 Αυγούστου γνωρίζουμε μετά βεβαιότητος ότι δεν συνεδρίασε καμία επιτροπή διαγωνισμού του Δήμου, ούτε δια ζώσης, ούτε διαδικτυακά, παρά μόνο στο μυαλό των εμπνευστών αυτού του σκανδάλου. Η προσπάθεια να εξασφαλιστεί ετεροχρονισμένα η υπογραφή των μελών της επιτροπής, τα οποία δεν έχουν καν δει το φάκελο του διαγωνισμού (!!!), όχι μόνο είναι παράνομη, αλλά δείχνει και την ηθική απαξία των εμπνευστών της.”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ