Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Εγκαινιάστηκε η Πανελλήνια Έκθεση Γραμματοσήμου «Ερμής 2017» στη Νέα Χαλκηδόνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Εγκαινιάστηκε το Σάββατο 28 Οκτωβρίου, στην αίθουσα «Ι. Χαραλαμπόπουλος» στο πάρκο «Γ. Αποστολάκης» (πρώην Στρατιωτικό Εργοστάσιο) η Πανελλήνια Έκθεση Γραμματοσήμου «Ερμής 2017».
Σε 600 εκθεσιακά πλαίσια εκτίθεται ένας μεγάλος πλούτος από γραμματόσημα που απεικονίζουν ένα σημαντικό κομμάτι της παγκόσμιας ιστορίας. Η έκθεση είναι συναγωνιστική, περιλαμβάνει όλες τις φιλοτελικές κατηγορίες και τάξεις και διέπεται από τον Κανονισμό της Διεθνούς Φιλοτελικής Ομοσπονδίας και από τον Κανονισμό της Ελληνικής Φιλοτελικής Ομοσπονδίας για τις Εθνικές Εκθέσεις.
Τα εκθέματα είναι αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας συλλεκτικής προσπάθειας και έρευνας. Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τη φιλοτελική και ταχυδρομική ιστορία μας και να θαυμάσει αξιόλογες συλλογές με τα Μεγάλα Κεφάλια Ερμού και θεματικές συλλογές με θέματα από την ιστορία, την τέχνη και τον πολιτισμό. Ακόμη συλλογές με ενθυμήματα από τον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο, την κυριαρχία του Ελληνικού στόλου στο Βαλκανικό Πόλεμο του 1912 και ΄13, το Ποδόσφαιρο μέσα από τα γραμματόσημα και πολλές άλλες σπουδαίες συλλογές.
Η έκθεση διοργανώνεται από την ιστορική Φιλοτελική Εταιρεία Αθηνών (έτος ίδρυσης 1937) και τους Φιλοτελιστές των Αθηνών, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Φιλοτελικής Ομοσπονδίας και του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας και την στήριξη των Ελληνικών Ταχυδρομείων.
Την έκθεση εγκαινίασε ο Δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος και η πρόεδρος των ΕΛΤΑ Ευφροσύνη Σταυράκη και η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Νοεμβρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ