Ειδήσεις
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Γίνε αρχαιολόγος για μια μέρα!»

Το τμήμα Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας σε συνεργασία με αρχαιολόγους από το πρότυπο εκπαιδευτικό κέντρο Dig It στην Αρχαία Ολυμπία, καλεί τους μαθητές των δημοτικών σχολείων στη λίμνη του Άλσους Ν. Φιλαδέλφειας την Κυριακή 10 Μαρτίου και ώρα 11:00 -13:00 για να συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γίνε αρχαιολόγος για μια μέρα».
Μέσω του προγράμματος αυτού τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον αρχαιολόγο, την επιστήμη της αρχαιολογίας και τις πρακτικές τις ανασκαφής. Η ανασκαφή ξεκινά στο ειδικά διαμορφωμένο ανασκαφικό τετράγωνο όπου τα παιδιά με ελαφρά εργαλεία «ανασκάπτουν» το χώμα και ανακαλύπτουν ευρήματα.
Η συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι ΔΩΡΕΑΝ. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής τηλεφωνείτε στο 2132026350/-332 καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ