Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Μνημόσυνο για τον αδικοχαμένο Μιχάλη Κατσούρη στη Ν. Φιλαδέλφεια – Τα αποκαλυπτήρια της πλάκας προς τιμήν του

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε το μνημόσυνο του Μιχάλη Κατσούρη το πρωί του Σαββάτου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Πριν από έναν χρόνο, Κροάτες χούλιγκαν και Έλληνες συνεργοί τους δολοφόνησαν έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ τον Μιχάλη Κατσούρη και στο σημείο της δολοφονίας αποκαλύφτηκε το μνημείο του.

Το μνημόσυνο τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας και ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου, που βρίσκεται στην αρχή της πεζογέφυρας, στην οποία δόθηκε το όνομα του Μιχάλη Κατσούρη. Ανάμεσα στους εκατοντάδες φίλους της ΑΕΚ, βρέθηκε και ο ιδιοκτήτης της “κιτρινόμαυρης” ΠΑΕ, Μάριος Ηλιόπουλος, που κατέθεσε και στεφάνι, αναφέροντας μεταξύ άλλων: “Ο Μιχάλης είναι σύμβολο για εμάς, για την ΑΕΚ. Δολοφονήθηκε κάτω από άνανδρες συνθήκες έξω από το Ναό μας. Αθάνατος!”.

Ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, Γιάννης Τομπούλογλου, λίγο πριν τα αποκαλυπτήρια της πλάκας στη μνήμη του αδικοχαμένου οπαδού της ΑΕΚ, η οποία τοποθετήθηκε στο σημείο της δολοφονίας του μετά από ομόφωνα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, δήλωσε τα εξής:

“Τιμούμε σήμερα τη μνήμη ενός νέου παιδιού που έπεσε θύμα της τυφλής οπαδικής βίας. Τιμούμε τη μνήμη ενός νέου ανθρώπου που το μόνο που ήθελε εκείνη την ημέρα είναι να γιορτάσει με την ομάδα του τη χαρά που δίνει ο αθλητισμός. Ο Μιχάλης Κατσουρής έχασε τη ζωή του, αλλά η μνήμη του μπορεί και πρέπει να γίνει οδηγός όλων μας, ώστε να καταπολεμήσουμε το καρκίνωμα της βίας στους αθλητικούς χώρους.

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας είναι με όλες του τις δυνάμεις στο πλευρό της Πολιτείας, στην προσπάθειά της να δημιουργήσει το θεσμικό πλαίσιο που θα κτυπήσει στη ρίζα της την οπαδική βία. Και παράλληλα, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου παραχωρήσαμε το χώρο και κατασκευάσαμε την πλάκα στη μνήμη του Μιχάλη, αλλά και όλων των νέων παιδιών που έπεσαν θύματα τέτοιων εγκληματικών ενεργειών.

Η πόλη μας, η Φιλαδέλφεια κι η Χαλκηδόνα, αλλά και η ΑΕΚ, θα είμαστε πάντοτε στην πρώτη γραμμή, ώστε η μνήμη του Μιχάλη να παραμείνει ζωντανή και να δείχνει το δρόμο που όλοι πρέπει να ακολουθούμε, δηλαδή το δρόμο του αθλητικού ιδεώδους, που ενώνει και δημιουργεί υψηλές αξίες. Ας είναι ο Μιχάλης Κατσουρής το τελευταίο θύμα της οπαδικής βίας στην Ελλάδα”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ