Ελάτε στην παρέα μας

Εκδηλώσεις

Οι “Νεφέλες” του Αριστοφάνη στο ΠΠΙΕΔ

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πλαίσιο των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του καλοκαιρού που προσφέρει ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, η Θεατρική Ομάδα «ΔΡΩΜΕΝΟ» παρουσιάζει την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Ιουλίου και ώρα 21:00 τη θεατρική παράσταση «Νεφέλες» του Αριστοφάνη στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς του Δήμου.

Ο ηλικιωμένος, απαίδευτος Αθηναίος Στρεψιάδης, καταχρεωμένος από τις σπατάλες και τις ασωτίες του καλοαναθρεμμένου γιου του, Φειδιππίδη, προσπαθεί να τον πείσει να φοιτήσει στο φροντιστήριο του Σωκράτη, όπου θα μάθει τη διαφορά μεταξύ δίκαιου και άδικου λόγου και θα μπορεί να υπερασπίζεται καλύτερα τον εαυτό του στο δικαστήριο απέναντι στους δανειστές του. Όταν ο Φειδιππίδης αρνείται, ο Στρεψιάδης αποφασίζει να σπουδάσει ο ίδιος, παρά την ηλικία του.

Μέσα από αυτήν την κωμική περιπέτεια, ο θεατής έρχεται αντιμέτωπος με φιλοσοφικά ερωτήματα, ηθικά διλήμματα και κοινωνικές προκαταλήψεις. Η μάχη του Στρεψιάδη με τα χρέη μετατρέπεται σε μια αναζήτηση σοφίας, με απρόσμενες εξελίξεις και αστείες καταστάσεις.

Σκηνοθεσία – διασκευή: Γκενέ Δανάη

Παίζουν κατά σειρά εμφάνισης:

Γιάννης Κούβαρης, Ευτύχης Ζερβουδάκης, Θοδωρής Αντωνάκης, Μάριος Γκόλφης, Αντώνης Κραστούδης, Νίκος Τόκας.

Νεφέλες: Ειρήνη Στρουσοπούλου, Βίκυ Ποθητού, Ρεβέκκα Κολοβέα, Καλλιρρόη Τάτση, Ράνια Κατσαρού, Αιμιλία Κουτσάφτη, Δήμητρα Μπεκιάρη.

Χώρος: Π.Π.Ι.Ε.Δ., Δεκελείας 152 & Ατταλείας 2, Νέα Φιλαδέλφεια

Είσοδος ελεύθερη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ