Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

Οι προσωπογραφίες των νέων Δημάρχων: Γιάννης Τομπούλογλου

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα προφίλ όσων εξελέγησαν στους Δήμους του ευρύτερου Βορείου Τομέα

Είναι γεγονός ότι οι φετινές αυτοδιοικητικές εκλογές στον ευρύτερο Βόρειο Τομέα ανέδειξαν κατά πλειονότητα νέα πρόσωπα στη θέση της δημοτικής αρχής αλλάζοντας το τοπίο που ξέραμε μέχρι σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, αλλαγή σκυτάλης έγινε σε 8 από τους 14 Δήμους με τους εξής να αναλαμβάνουν τις νέες ηγεσίες: Παναγιώτης Μανούρης (Δήμος Νέας Ιωνίας), Γιάννης Μυλωνάκης (Δήμος Αγίας Παρασκευής), Γιάννης Πισιμίσης (Δήμος Βριλησσίων), Βασίλης Ξυπολυτάς (Δήμος Κηφισιάς), Μάριος Ψυχάλης (Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης), Νατάσσα Κοσμοπούλου (Δήμος Πεντέλης), Χαράλαμπος Μπονάτσος (Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού) και Γιάννης Τομπούλογλου (Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας). Από την άλλη πλευρά, 6 δήμαρχοι κατάφεραν να παραμείνουν στη θέση τους. Πρόκειται για τους: Νίκος Μπάμπαλο (Δήμος Ηρακλείου Αττικής), Στράτο Σαραούδα (Δήμος Μεταμόρφωσης), Θεόδωρο Αμπατζόγλου (Δήμος Αμαρουσίου), Ηλία Αποστολόπουλο (Δήμος Παπάγου-Χολαργού), τον Σίμο Ρούσσο (Δήμος Χαλανδρίου) και το Γιώργο Μαρκόπουλο (Δήμος Γαλατσίου).

Έτσι λοιπόν, όλοι οι νέοι δήμαρχοι θα αναλάβουν καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου 2024 και η θητεία τους θα λήξει την 31η Δεκεμβρίου 2028.

Ποιοι είναι όμως όλοι αυτοί που από τη νέα χρονιά θα έχουν υπό την επίβλεψή τους ό,τι συμβαίνει σε κάθε πόλη; Στο xtypos.gr θα βρείτε λοιπόν την “προσωπογραφία” του κάθε Δημάρχου, με έμφαση στην εκπαίδευση, την εργασιακή εμπειρία, την πολιτική δράση, αλλά και κάποια στοιχεία που αναδεικνύουν την προσωπικότητά του.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ (Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας)

Ο Γιάννης Τομπούλογλου είναι Αναλυτής Προγραμματιστής και απόφοιτος της Λεοντείου Σχολής Αθηνών. Είναι έγγαμος με την Ιωάννα Κύρου και έχουν ένα γιο.

Εκλεγόταν ανελλιπώς από το 1998 έως το 2019 πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος (Καθαριότητας – Πρασίνου – Ηλεκτροφωτισμού) στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας.

Ήταν Αντιπρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας.

Ακόμη, έχει διατελέσει Μέλος του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Αθηνών – Πειραιά.

Είναι μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΔΑΚΕ Τελωνειακών.

Είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και εκλεγμένο μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Είναι μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Μικρασιατών Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας “Οι Αλησμόνητες Πατρίδες”.

Τέλος, διετέλεσε Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, μια θέση την οποία άφησε προκειμένου να συμμετάσχει στις φετινές αυτοδιοικητικές εκλογές ως επικεφαλής του συνδυασμού “Συμπαράταξη”.

Τον Οκτώβριο του 2023, μετά το πέρας της διαδικασίας του β’ γύρου των εκλογών αναδείχθηκε νέος Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας με ποσοστό 50,44%.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ