Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Ο Δήμος Νέας φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας στο 13ο Penny Marathon

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πoλιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος το 13ο Penny Marathon.

Το Penny Marathon διοργανώνεται από ανθρώπους που θέλουν να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τα δεινά των αδέσποτων ζώων και πασχίζουν να αναγνωριστεί και να στηριχθεί ουσιαστικά το έργο των φιλόζωων εθελοντών που αγωνίζονται για την επιβίωση και την αξιοπρεπή διαβίωσή τους, με ελάχιστη ή και χωρίς υποστήριξη από την πολιτεία.

Ο αγώνας πραγματοποιείται την ίδια μέρα σε πολλές πόλεις, σε όλο τον κόσμο. Οι συμμετέχοντες, άνθρωποι και ζωάκια, μπορούν να τρέξουν, να κάνουν ποδήλατο ή να περπατήσουν.

Εκτός από τα μηνύματα ευαισθητοποίησης που μέσω του Penny Marathon περνούν στους πολίτες, μέσω της συγκεκριμένης αθλητικής διοργάνωσης συγκεντρώνονται χρήματα και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία διατίθενται για την στήριξη των αδέσποτων ζώων.

Στο 13ο Penny Marathon ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας εκπροσωπήθηκε από την αντιδήμαρχο Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Δόμησης, Φιλοζωίας, Αυτοτελούς Γραφείου Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων, Ευτυχία Παπαλουκά, και από την ενεργή φιλόζωο, εθελόντρια και υπεύθυνη φιλοζωικού εθελοντισμού του Δήμου, Μαρλέν Σβέρκου.

Επίσης, στον αγώνα έλαβε μέρος με επιτυχία ο σκυλάκος Πίτση, ο οποίος βρέθηκε από εθελοντές του Φιλoζωικού Ν. Φιλαδέλφειας – Friends of Animals NF, εγκαταλελειμμένος, στο πανηγύρι της Πρωτομαγιάς. Έκτοτε βρίσκεται υπό τη φροντίδα και περίθαλψη του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας, ζει στο καταφύγιο του Άλσους μας και λαμβάνει ιατρική αγωγή, ώστε σύντομα να καταστεί δυνατόν να υιοθετηθεί, όπως αξίζει σε κάθε αδέσποτο.

Στις 9 Ιουλίου 2024, στο καταφύγιο του Φιλοζωικού Συλλόγου στο Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας, παραδόθηκαν από την υπεύθυνη διοργάνωσης του Penny Marathon στην Αθήνα Rachel Cassar στον Φιλοζωικό Σύλλογο Νέας Φιλαδέλφειας και στην Πρόεδρό του, Κική Καραθανάση, ποσότητα ξηράς τροφής, κονσέρβες και αξεσουάρ σκύλων, προς ενίσχυση του έργου στήριξης των αδέσποτων της περιοχής της Ν. Φιλαδέλφειας -Ν. Χαλκηδόνας.

Οι προσφορές αυτές συγκεντρώθηκαν από εθελοντές-δωρητές κατά την ημέρα διεξαγωγής του Penny Mararhon στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Επίσης, παραδόθηκαν στην Μαρλέν Σβέρκου, τροφές για γάτες, για τα 200 αδέσποτα γατάκια του Άλσους μας που καθημερινά σιτίζει ο Δήμος αλλά και για τις γάτες του γατόνα, τις οποίες φιλοξενεί ο Φιλοζωικός Σύλλογος Νέας Φιλαδέλφειας.

Η Δημοτική Αρχή Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας δηλώνει ότι συγχαίρει την Rachel Cassar, τους εθελοντές, όλες και όλους όσοι εργάστηκαν για την υποδειγματική διοργάνωση αυτού του τόσο σημαντικού και συμβολικού αγώνα.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ