Ελάτε στην παρέα μας

Εργασία

Πληρώθηκαν εργαζόμενοι στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας την πρώτη δόση δεδουλευμένων προηγούμενων ετών

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας, Γιάννης Τομπούλογλου, και η Συμπαράταξη, κατέβαλαν την πρώτη από τις δύο δόσεις δεδουλευμένων σε μαγείρισσες, βοηθούς μαγείρων, καθαρίστριες και εργάτες πρασίνου.

Ο δήμαρχος, μέσα στους πρώτους μήνες διοίκησής του, κλείνει με αίσιο τρόπο μια διπλή εκκρεμότητα που υπήρχε για χρονικό διάστημα πάνω από μια πενταετία κι αποτελούσε μόνιμο σημείο τριβής των εργαζομένων με τη διοίκηση του Δήμου.

Οι μαγείρισσες, βοηθοί μαγείρων και καθαρίστριες διεκδικούσαν χρήματα για υπερωριακή απασχόληση, καθώς σύμφωνα με τη συλλογική σύμβαση εργασίας τους, λόγω της φύσης της εργασίας, το ωράριό τους διαμορφώθηκε σε 6,5 ώρες, και για δύο περίπου χρόνια απασχολούνταν στον Δήμο για 8 ώρες ημερησίως και πληρώνονταν όσο αναλογεί σε 6,5. Οι εργάτες του πρασίνου μάζευαν σκουπίδια, όπως οι εργάτες καθαριότητας, κατά τη διαδικασία της απροειδοποίητης έξωσης και μεταφοράς του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων από τον χώρο του άλσους (δίπλα στο χώρο που αργότερα ανεγέρθηκε το νέο γήπεδο της ΑΕΚ), στο σημείο που είναι σήμερα. Οι συγκεκριμένοι εργάτες απαιτούσαν τα βαρέα κι ανθυγιεινά που δικαιούται ένας εργάτης καθαριότητας.

Ο πρώην δήμαρχος Γ. Βούρος, μάλιστα, τους είχε διαβεβαιώσει και δημόσια ότι θα τους κατέβαλε τα επιδόματά τους, για να τους πει μετά από 2-3 μήνες «δυστυχώς δεν υπάρχουν χρήματα για να σας πληρώσω», σύμφωνα με όσα αναφέρει η δημοτική αρχή Τομπούλογλου.

Η αποπληρωμή αυτών των δεδουλευμένων που διεκδικούσαν καθαρίστριες και εργάτες πρασίνου του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, υπήρξε προεκλογική δέσμευση του Γιάννη Τομπούλογλου και της Συμπαράταξης. “Αναλάβαμε αυτή τη δέσμευση χωρίς να γνωρίζουμε την τραγική κατάσταση των οικονομικών του Δήμου. Ωστόσο,  ο δήμαρχος τίμησε τη δέσμευσή του, όχι θεωρητικά, αλλά στην πράξη, έχοντας ήδη καταβάλει την πρώτη από τις δυο δόσεις που συμφωνήθηκαν με τους εργαζόμενους”, υπογραμμίζει η δημοτική αρχή Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας.

Είχε προηγηθεί συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής κατά τη διάρκεια της οποίας η καταβολή των χρημάτων εισήχθη ως θέμα από τον Γιάννη Τομπούλογλου, συζητήθηκε και ψηφίστηκε θετικά από όλα τα μέλη της, πλην του εκπροσώπου της πρώην διοίκησης Γ. Βούρου, Ηλία Τάφα, ο οποίος επέλεξε την οδό της αποχής και του «παρών» στις δυο υποθέσεις, αμφισβητώντας τη νομιμότητά τους και θέλοντας να αποφύγει ενδεχόμενο καταλογισμό, σύμφωνα πάλι με τις πληροφορίες της διοίκησης.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ