Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας
Προτεραιότητα του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας η ενίσχυση των αναγκών των σχολείων

Την διαρκή βούληση στήριξης της εκπαιδευτικής κοινότητας εκφράζει ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας σε επιστολή που απέστειλε στην Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου, απαντώντας σε μια σειρά ζητήματα που είχε θέσει η Ένωση.
«Σε μια περίοδο υποχρηματοδότησης και συνολικής υποβάθμισης της Δημόσιας Παιδείας ο Δήμος καλύπτει τα χρηματοδοτικά κενά που αφήνουν οι μειωμένες επιχορηγήσεις από το κράτος. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως μόνο μέσα στο 2017 υπήρξε έκτακτη επιχορήγηση ύψους άνω των 150.000 ευρώ από ίδιους πόρους του Δήμου. Ταυτόχρονα στην καθημερινή ατζέντα του Δήμου βρίσκονται ζητήματα που αφορούν την κτιριακή αναβάθμιση των σχολικών μονάδων, την τακτοποίηση των οικονομικών ζητημάτων των σχολικών επιτροπών που “κληρονομήσαμε” από προηγούμενες περιόδους, αλλά και όσα προβλήματα προκύπτουν στην εκπαιδευτική κοινότητα
Προκειμένου αυτή η προσπάθεια να ευοδωθεί και να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα προς όφελος των μαθητών της πόλης μας, θεωρούμε απαραίτητο τον διάλογο και αναγκαία την συνεργασία σε αυτή την κατεύθυνση με όλους τους φορείς και τα θεσμικά όργανα της εκπαιδευτικής κοινότητας της πόλης μας.
Ως εκ τούτου, με πολλή προσοχή τα αρμόδια όργανα του Δήμου εξέτασαν τις προτάσεις της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας & Νέας Χαλκηδόνας σχετικά με τη χρηματοδότηση των σχολείων, που υποβλήθηκαν γραπτώς και στην επιστολή που απέστειλε ο Δήμος αποδέχεται πολλές από αυτές τις προτάσεις.
Στόχος των οργάνων του Δήμου είναι η διευκόλυνση της διαδικασίας κάλυψης των σχολικών αναγκών, ταυτόχρονα με τη μεγαλύτερη δυνατή διαφάνεια, τον δημοκρατικό έλεγχο όλων των δαπανών και την αναζήτηση των προσφορότερων λύσεων για προμήθειες και συμβάσεις.
Ταυτόχρονα καλούμε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα σε συνεργασία με το Δήμο να διεκδικήσει δωρεάν και ποιοτική δημόσια παιδεία κόντρα στις πολιτικές λιτότητας και υποβάθμισης κάθε δημόσιου αγαθού», καταλήγει η επιστολή του Δήμου.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αγίας Βαρβάρας5 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις3 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ