Κοινωνία
Συνεχίζεται η διαδικασία της απογραφής στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε την τρίτη και τελευταία φάση της συλλογής των δεδομένων της «Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών 2021».
Από σήμερα 16 Φεβρουαρίου και έως 21 Φεβρουαρίου 2022, οι δημότες Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας θα έχουν τη δυνατότητα να απογράφονται απευθείας στο Πνευματικό Κέντρο (Ν. Τρυπιά 45) της Νέας Φιλαδέλφειας, από την ομάδα της ΕΛΣΤΑΤ.
Ωράριο λειτουργίας ΗΜΕΡΕΣ ΩΡΕΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 16/2/2022 10.00-17.00
ΠΕΜΠΤΗ 17/2/2022 09.00-18.30
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/2/2022 09.00-17.00
ΣΑΒΒΑΤΟ 19/2/2022 09.00-13.00 &17.00-19.00
ΚΥΡΙΑΚΗ 20/2/2022 10.00-14.00
ΔΕΥΤΕΡΑ 21/2/2022 08.30-16.00 ‘
Όσοι πολίτες επιθυμούν να πραγματοποιήσουν, με φυσική παρουσία, την απογραφή τους, θα πρέπει να διαθέτουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης (το τελευταίο έχει ισχύ μόνο για χρονικό διάστημα 6 μηνών) ή εναλλακτικά να διαθέτουν βεβαίωση πρόσφατου αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου (μοριακού ή rapid) COVID-19 48 ωρών, καθώς και το νόμιμο αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας τους. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.
Υπογραμμίζεται ότι η πλειονότητα των πολιτών και κατοίκων της Χώρας έχουν ήδη απογραφεί επιλέγοντας κατά βάση να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά και ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία ελέγχου και επεξεργασίας των συλλεχθέντων στοιχείων.
Τρόπος διενέργειας: Ο πολίτης εισέρχεται στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ www.statistics.gr και καταχωρεί στην ειδική εφαρμογή τον ταχυδρομικό κώδικα και τη διεύθυνση της κατοικίας του.
Στη συνέχεια είναι διαθέσιμες για την απογραφή του οι εξής επιλογές: Ηλεκτρονική Αυτοαπογραφή
• Ο ενδιαφερόμενος πολίτης λαμβάνει από την εφαρμογή νέο «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» που αντιστοιχεί στην κατοικία του. Με τον τελευταίο και τον κωδικό του στο taxisnet μπορεί μέσω της ψηφιακής πύλης του δημοσίου τομέα www.gov.gr να απογράψει την κατοικία και όλα τα μέλη του νοικοκυριού του. Με την οριστική υποβολή του ερωτηματολογίου, ο πολίτης λαμβάνει Βεβαιωτικά Απογραφής. Απογραφή διά ζώσης ή τηλεφωνικά
• Ο ενδιαφερόμενος πολίτης λαμβάνει από την εφαρμογή στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ τα στοιχεία επικοινωνίας (διεύθυνση και τηλέφωνο) με την αρμόδια Εποπτεία της περιοχής όπου βρίσκεται η κατοικία του.
• Κατά την επικοινωνία του με την Εποπτεία, μπορεί είτε να απογραφεί τηλεφωνικά είτε να προσέλθει σε χώρο της περιοχής του και να απογραφεί μέσω συμπλήρωσης εντύπου ερωτηματολογίου, τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Στο τέλος της συνέντευξης δίδονται στον ενδιαφερόμενο πολίτη και στα μέλη του νοικοκυριού του τα Βεβαιωτικά Απογραφής. Υπενθυμίζεται ότι μέσω της Απογραφής γίνεται η καταμέτρηση του Πληθυσμού της Ελλάδας σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, Δήμο ή Κοινότητα και αυτοτελή οικισμό, καλύπτοντας όλη την Επικράτεια (ηπειρωτική Ελλάδα, νησιά, παραμεθόριες περιοχές), ενώ παράλληλα συγκεντρώνονται στοιχεία για τα δημογραφικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού και τις συνθήκες στέγασής του. Οι Γενικές Απογραφές διενεργούνται λαμβάνοντας υπόψη τις πρωτόγνωρες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας της νόσου του Κορωνοϊού COVID-19 και βάσει κοινών μεθοδολογικών αρχών, κανόνων και προδιαγραφών σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Ενωσιακό δίκαιο (Κανονισμός ΕΚ 763/2008) καθώς και στο Νόμο 4772/2021 (Α’ 17).
Η συμμετοχή στην Απογραφή είναι υποχρεωτική και τα στοιχεία που συλλέγονται είναι εμπιστευτικά, χρησιμοποιούνται μόνο για την παραγωγή συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων και δεν διαβιβάζονται ή κοινοποιούνται σε οποιονδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της Απογραφής δεν συλλέγονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση επί της διαδικασίας της Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στον τηλεφωνικό αριθμό: 213 135 2006 ή να απευθύνονται στο e-mail: [email protected].
[banner id=”143729″]
Continue Reading
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ