Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

Χρονιά βραβεύσεων και διακρίσεων για το 8ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας

Δημοσιεύθηκε

στις

Μία χρονιά διακρίσεων και βραβείων ήταν το σχολικό έτος 2020-2021 για το 8ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας παρά τις δύσκολες συνθήκες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, η ομάδα του διευθυντή κου Μακρή Ιωάννη, της εκπαιδευτικού Πληροφορικής κας Σκιαδά Σταυρούλας και των μαθητών των τάξεων Δ, Ε και ΣΤ με τη συμμετοχή τους σε 3 ευρωπαϊκά eTwinning προγράμματα («Micro Circuits for Mega Solutions», «My WaterFootprint», «Coding to Save the Planet») και στο πρόγραμμα Erasmus+: «Teachers for Europe: Democratic values in the era of Artificial Intelligence» απέσπασαν:

• 1ο βραβείο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Το κλίμα αλλάζει…αλλάζω ζωή!» της AdaptivGreece και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με το επιτραπέζιο παιχνίδι του τμήματος Ε1 για την κλιματική αλλαγή.
• 2ο βραβείο στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα» του Βρετανικού Συμβουλίου και του κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας με το video για τον σχολικό εκφοβισμό της ομάδας ThinkSpeak του τμήματος Ε2.
• 3 διακρίσεις στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό «Bravo Schools 2021» του QualityNet Foundation για τα καινοτόμα προγράμματα «Η Τεχνολογία στο πλευρό του πλανήτη», «3 άτομα (Η2Ο) σε μία σταγόνα και…εγώ» και για τη μαθητική δημιουργία «Λέμε ΟΧΙ στον εκφοβισμό, λέμε ΝΑΙ στον αλληλοσεβασμό».
• Τιμητική διάκριση για το επιτραπέζιο παιχνίδι του τμήματος ΣΤ1 «Safer Internet» που αποτελεί πλέον μέρος του επίσημου εκπαιδευτικού υλικού του Saferinternet4kids.gr.

Επιπλέον, οι μαθητές του σχολείου παρουσίασαν τις ψηφιακές δημιουργίες τους «Λέμε ΟΧΙ στον εκφοβισμό, λέμε ΝΑΙ στον αλληλοσεβασμό» και «Safer Internet Board Game» στο 10ο Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας ενώ η πρωινή εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ1 έδωσε την ευκαιρία στην προαναφερθείσα ομάδα να παρουσιάσει ζωντανά το έργο των μαθητών του σχολείου ως πρεσβευτές των 17 Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Τέλος ολοκλήρωσαν με επιτυχία τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Κρήτης «ΟΔΥΣΣΕΑΣ». Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ είναι ένα πρόγραμμα Σχολικής Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης που συμπληρώνει διαδρομή πλέον των 20 ετών. Σκοπός του προγράμματος ήταν η ενθάρρυνση της συνεργασίας, της δημιουργικότητας και της κριτικής σκέψης των μαθητών μέσω παιδαγωγικής αξιοποίησης των ΤΠΕ.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ