Ελάτε στην παρέα μας

Παπάγου - Χολαργού

“Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την επόμενη μέρα”, του Ηλία Αποστολόπουλου

Δημοσιεύθηκε

στις

Για περισσότερο από ένα χρόνο ζούμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση με μεγάλες συνέπειες στην υγεία, στην οικονομία και στην κοινωνία μας γενικότερα.

Η πανδημία ήρθε και στη χώρα μας μετά από μια πολυετή οικονομική ύφεση και κάθε πρόβλεψη για την έκβασή της φάνταζε αβέβαιη. Πανικός, άγνοια, τρομακτικές εικόνες και πρωτόγνωρες καταστάσεις, όπως περιορισμός της κυκλοφορίας, κλειστά σχολεία, κλειστές επιχειρήσεις, διακοπή κάθε δραστηριότητας, οικονομικά και ψυχολογικά προβλήματα και το χειρότερο πολλές ζωές χαμένες, ήταν οι σοβαρότερες συνέπειες αυτής της υγειονομικής κρίσης.

Όσον αφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν θα μπορούσε να μείνει αλώβητη από όλη αυτή την κατάσταση, με εμφανή τη μείωση των εσόδων και την αύξηση των δαπανών.

Προσαρμοστήκαμε όμως πολύ γρήγορα στη νέα πραγματικότητα και τη διαχειριστήκαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δίνοντας βάρος στη στήριξη πολιτών και επιχειρήσεων που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία.

Τον Ιανουάριο του 2021 φάνηκε η πρώτη αχτίδα φωτός, με την ανακάλυψη του εμβολίου κατά της Covid-19, μια τεράστια επιστημονική επιτυχία, που ήρθε να μας οδηγήσει σιγά σιγά στην κανονικότητα.

Για να επιτευχθεί όμως η πολυπόθητη ανοσία επιβάλλεται να εμβολιαστούν πολλοί ακόμη και να χτίσουμε ένα ισχυρό τείχος απέναντι στον ιό. Είναι ένα από τα μεγάλα στοιχήματα που θα πρέπει να κερδίσουμε, ώστε να προχωρήσουμε προς την ελευθερία και να συνεχίσουμε τη ζωή μας από εκεί που την αφήσαμε.

Ήδη έχουν γίνει βήματα προς την ελευθερία, με το άνοιγμα των σχολείων, την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων, την επανεκκίνηση του πολιτισμού, το άνοιγμα της τουριστικής δραστηριότητας και την αποσυμπίεση του εθνικού συστήματος υγείας.

Επιπλέον, η προσεχής χρονική περίοδος είναι ιδιαίτερα σημαντική για την οικονομία της χώρας μας, με το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 να αποτελούν την αρχή μιας νέας εποχής, με πόρους που θα θέσουν σε τροχιά ανάπτυξης την πατρίδα μας.

Σε αυτή τη νέα εποχή, πολύ σημαντικό ρόλο θα πρέπει να παίξουν και οι Δήμοι και να καταστούν εταίροι του αναπτυξιακού σχεδιασμού.

Η αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η συμμετοχή της στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα, αποτελεί ένα από τα βασικά θέματα του αναπτυξιακού σχεδιασμού της επομένης δεκαετίας.

Μέσω της Κεντρικής Ένωσης των Δήμων της Ελλάδας, δηλώνουμε δυναμικό παρών και είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε ενωμένοι και με όλες μας τις δυνάμεις, στη διαμόρφωση της επόμενης ημέρας για τη χώρα μας.

 

*Ο Ηλίας Αποστολόπουλος είναι Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, Πρόεδρος Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης Μέλος Δ.Σ. Κ.Ε.Δ.Ε.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ