Ελάτε στην παρέα μας

Παπάγου - Χολαργού

Επίσκεψη του Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού

Δημοσιεύθηκε

στις

Τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας στην Αθήνα Τζου-σογκ Λιμ (Juseong Lim), υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος,  στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στο Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού.

Η συνάντηση αυτή σηματοδοτεί μια σημαντική στιγμή στις διεθνείς σχέσεις του Δήμου, καθώς συζητήθηκαν οι προοπτικές για την επικείμενη αδελφοποίηση με τον Δήμο Yeoju της Δημοκρατίας της Κορέας, μια πρωτοβουλία που έχει ήδη εγκριθεί με μεγάλη πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η αδελφοποίηση μεταξύ των δύο Δήμων αποτελεί το επιστέγασμα των μακρόχρονων σχέσεων του Δήμου Παπάγου-Χολαργού με τη Δημοκρατία της Κορέας, οι οποίες στηρίζονται στην προώθηση του Ελληνικού Πνεύματος και Πολιτισμού, καθώς και στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας προς όφελος των δημοτών. Η συνεργασία αυτή αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τους δεσμούς φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ των δύο πόλεων.

Η πόλη Yeoju της Δημοκρατίας της Κορέας είναι γνωστή για την ιστορική και πολιτισμική της κληρονομιά και πληθυσμό 115.317 κατοίκων.

Με αφορμή την επίσκεψη του πρέσβη, ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά, υποδέχθηκα σήμερα τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας στην Αθήνα Τζου-σογκ Λιμ (Juseong Lim) και τη συνεργάτιδά του, προκειμένου να συζητήσουμε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, στο πλάσιμο των μακρόχρονων δεσμών που συνδέουν τον Δήμο μας με τη Δημοκρατία της Κορέας.

Μιλήσαμε για πολιτιστική συνεργασία και για την αδελφοποίηση της πόλης μας με τον Δήμο Yeoju, μια πρωτοβουλία που έχει ήδη εγκριθεί από το Δημοτικό μας Συμβούλιο και βασίζεται μεταξύ άλλων, σε κοινά ιστορικά γεγονότα που συνδέουν τις δύο πόλεις, με ιδιαίτερη έμφαση στα μνημεία που έχουν ανεγερθεί προς τιμήν των πεσόντων στον Κορεατικό Πόλεμο (1950-1953)».

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ