Ελάτε στην παρέα μας

Παπάγου - Χολαργού

Ολοκληρώθηκε η δράση προληπτικού δερματολογικού έλεγχου στα Πολυϊατρεία Παπάγου – Χολαργού

Δημοσιεύθηκε

στις

Στα πλαίσια πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του δέρματος (εκστρατεία «ΔΕΡΜΑΪΟΣ»), που διοργανώνει η Ελληνική Δερματολογική & Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ), υλοποιήθηκε με επιτυχία ο δωρεάν δερματολογικός έλεγχος για ύποπτες βλάβες ή ύποπτους σπίλους από την Ιατρό Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο Ελένη – Ρουμπίνη Κασιμάτη (Εθελόντρια Ιατρός) στο Δημοτικό Πολυιατρείο Παπάγου.

Συγκεκριμένα, συνολικά 144 πολίτες ηλικίας 20 ετών και άνω δήλωσαν συμμετοχή στον προληπτικό δερματολογικό έλεγχο.

Η ιατρός κα Κασιμάτη δήλωσε ότι είναι πολύ σημαντικό που που ο Δήμος συμβάλλει στο σημαντικό έργο της πρόληψης του καρκίνου του δέρματος, στα πλαίσια της δράσης ΔΕΡΜΑΪΟΣ.

Η προϊσταμένη του Υγειονομικού Τμήματος, Αργυροπούλου Σοφία, επwσήμανε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει για την υγεία μας η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση. Αυτό υλοποιείται με τον προσυμπτωματικό έλεγχο διαφόρων νοσημάτων σε συνδυασμό με την άμεση πρόσβαση σε δομές υγείας. Σημασία έχει, επίσης, για τη δημόσια υγεία η ενεργοποίηση των μηχανισμών και δομών υγείας που δρουν σε τοπικό επίπεδο, προς την κατεύθυνση της διασφάλισής αυτής.

Η αντιδήμαρχος Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας και Κέντρων Προστασίας Ηλικιωμένων, κα Αγλαΐα (Λίλα) Σουρανή, τόνισε πως σκοπός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι η εφαρμογή καλών πρακτικών προαγωγής της υγείας των πολιτών μέσω της αξιοποίησης της πολύτιμης προσφοράς των εθελοντών Ιατρών των Δημοτικών Πολυιατρείων, σε συνεργασία με πιστοποιημένους επιστημονικούς φορείς υγείας.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ