Ελάτε στην παρέα μας

Παπάγου - Χολαργού

Συνάντηση γειτονιάς αφιερωμένη στο περιβάλλον από τις “8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μια Βιώσιμη Πόλη”

Δημοσιεύθηκε

στις

Η δημοτική παράταξη Παπάγου – Χολαργού “8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη” πραγματοποίησε την 10η συνάντηση γειτονιάς αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, αναπτύσσοντας το θέμα της απώλειας του αστικού πράσινου από τις μονοκατοικίες που χτίζονται με την ακραία ανοικοδόμηση.

Στη συνάντηση, η επικεφαλής της δημοτικής ομάδας, Μ. Σιώτου, αναφέρθηκε απολογιστικά στις πρωτοβουλίες και θέσεις που κατέθεσε η παράταξη για το θέμα, αλλά και τις εξελίξεις που υπάρχουν. Η επικεφαλής της ομάδας πρασίνου της παράταξης, Ζ. Μπέκα, ανέλυσε την κατάσταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην πόλη με τη μείωση τους πράσινου, τις αιτίες, την αδράνεια των διοικούντων και τη διαρκή πρόταση για μελέτη διαχείρισης αστικού πρασίνου που καταθέτουν οι 8Π.

Τέλος, τοποθέτηση έκανε και ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της ομάδας των 8ΠΡΟΤΣΕΩΝ για τα Τεχνικά Έργα, Ν. Στάππας, εξηγώντας τις δυνατότητες επεμβάσεων για αξιολόγηση των προβλημάτων υπερδόμησης και τις ευκαιρίες βελτιώσεων της πόλης, που μπορεί να έχει ακόμη και τώρα ο Δήμος με την εκπόνηση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου που βρίσκεται σε εξέλιξη. Επίσης, για τη λειτουργία της Πολεοδομίας, τόνισε τα θέματα των ελέγχων που οφείλει να εκπονεί και την παρακολούθηση τήρησης των πολεοδομικών όρων στις νέες οικοδομές.

Παρέμβαση έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου «Ο Υμηττός», κ. Δ. Μαυράκος, ο οποίος ανέφερε παλαιότερα παραδείγματα βελτιώσεων της πόλης από ενέργειες οργανωμένων πολιτών και η Α. Καμάρα εκπρόσωπος της ομάδας που έχει αναλάβει πρωτοβουλία για τη διάσωση των τελευταίων μονοκατοικιών με κατάθεση αιτήματος στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι πολίτες που παρευρέθηκαν στη συζήτηση κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις και την ανησυχία τους για τη φυσιογνωμία του προαστίου που χάνεται. Δήλωσαν παρόντες σε κάθε πρωτοβουλία αναχαίτισης αυτής της καταστροφής.

Η παράταξη «8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη» πρόκειται να αναλάβει μία σειρά πρωτοβουλιών με κατάθεση προτάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο τόσο για την ανακοπή της υπέρ-ανοικοδόμησης, όσο και για την προστασία του αστικού πράσινου όπως και τη διοργάνωση δράσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση-ενημέρωση περισσότερων πολιτών.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ