Ειδήσεις
Το Δ.Σ. Παπάγου – Χολαργού ενάντια στην υπερδόμηση της πόλης

Με ευρεία πλειοψηφία και τη στήριξη τεσσάρων δημοτικών παρατάξεων, το Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου – Χολαργού, εξέδωσε απόφαση με την οποία ο Δήμος αιτείται από τα αρμόδια Υπουργεία την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για την κατάργηση της δυνατότητας προσαύξησης του μέγιστου επιτρεπόμενου ύψους κτιρίων που προβλέπει ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός.
Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων: “Οι νομοθετικές τροποποιήσεις του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού θέτουν σε κίνδυνο το υπάρχον φυσικό και οικιστικό περιβάλλον της πόλης, λόγω του ότι εφαρμόζονται και σε περιπτώσεις καθορισμού μέγιστου επιτρεπόμενου ύψους από πάσης φύσεως διατάγματα, εφόσον δεν περιέχεται ρητή αντίθετη πρόβλεψη σε αυτά.
Έτσι, το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος στην κοινότητα Παπάγου του δήμου Παπάγου – Χολαργού μπορεί να ανέβει στα 16 μ. χωρίς σε αυτό να περιλαμβάνεται το ύψος της στέγης +2 μ., ήτοι το τελικό ύψος που δύναται να πραγματοποιηθεί στη Κοινότητα Παπάγου μπορεί να ανέλθει στα 18 μ. και αντίστοιχα στην Κοινότητα Χολαργού στα 20 μ.
Η αλλοίωση του διαμορφωμένου χαρακτήρα της πόλης μας, με τους επιβαρυντικούς όρους δόμησης που προκάλεσαν οι προβλέψεις του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού, ξεκίνησε το 2012 και συνεχίζεται έως σήμερα με ταχείς ρυθμούς, ενώ τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, κατασκευάζονται αρκετές νέες οικοδομές με τους ως άνω επιβαρυντικούς όρους δόμησης.
Για του λόγους αυτούς, ο Δήμος αποφάσισε να επιδιώξει την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για την κατάργηση της δυνατότητας των προσαυξήσεων του μέγιστου επιτρεπόμενου ύψους κτιρίων, με σκοπό τη θωράκιση της πόλης από την υπερδόμηση, που ήδη συντελείται και πλήττει το χαρακτήρα της και το συγκριτικό γεωπεριβαλλοντικό της πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου.”
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας5 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Ανακοινώσεις3 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ