Ειδήσεις
Πειραιάς: Πλήρης ανακατασκευή παιδικής χαράς στον Απόλλωνα Καμινίων

Ολοκληρώθηκαν από τον Δήμο Πειραιά οι εργασίες πλήρους ανακατασκευής και εγκατάστασης νέων οργάνων και παιχνιδιών στην παιδική χαρά στον Απόλλωνα στα Καμίνια, στο πλαίσιο του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ».
Συνολικά ανακατασκευάζονται μέσω του προγράμματος 8 παιδικές χαρές, προκειμένου να γίνουν πιο σύγχρονες, ασφαλείς και λειτουργικές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τοποθετούνται ειδικά όργανα για άτομα με αναπηρία, ενώ παράλληλα ενισχύονται οι προδιαγραφές ασφαλείας σε όλες τις παιδικές χαρές.
Επίσης, γίνεται μια εντατική προσπάθεια αυτή την περίοδο από την υπηρεσία Πρασίνου μετά το τρίμηνο κλείσιμο των παιδικών χαρών, έτσι ώστε να υπάρξει καλλωπισμός στο πράσινο σε όλες τις παιδικές χαρές της πόλης, ο οποίος θα ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα.
Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία 6 χρόνια ο Δήμος Πειραιά έχει προχωρήσει στη δημιουργία και στην ανακατασκευή 42 παιδικών χαρών σε ολόκληρη την πόλη.
Οι 8 παιδικές χαρές που ανακατασκευάζονται είναι οι εξής:
1) Οδός Ιππολύτου (Α΄ Κοινότητα)
2)Ρόδον το Αμάραντον (Α΄ Κοινότητα)
3) Πλατεία Κανάρη (Β΄ Κοινότητα)
4) Προφήτης Ηλίας (Β΄ Κοινότητα)
5) Oδός Κλεμανσώ(Β΄ Κοινότητα)
6) Αγίου Κωνσταντίνου (Β΄ Κοινότητα)
7) Τετρακώμων και Κομοτηνής-Απόλλωνα (Δ΄ Κοινότητα)
8) Λουξ (Δ΄ Κοινότητα)
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως η πλήρης ανακατασκευή των οκτώ παιδικών χαρών αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση, καθώς όπως ανέφερε, κύριο μέλημα της Δημοτικής Αρχής είναι να παίζουν τα παιδιά με σύγχρονα παιχνίδια σε ένα όμορφο και ασφαλές περιβάλλον. «Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακατασκευής στην παιδική χαρά του Απόλλωνα στα Καμίνια. Βελτιώνουμε διαρκώς τις υποδομές στις παιδικές χαρές και θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε προκειμένου να δημιουργούμε όμορφους χώρους για όλη την οικογένεια στην πόλη μας» σημείωσε ο κ. Μώραλης.
Κλείνοντας, ανέφερε πως είναι σημαντικό να σέβονται και να προστατεύουν οι πολίτες τις παιδικές χαρές, ώστε να παραμείνουν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για να περνούν τα παιδιά χαρούμενες στιγμές.
Ο Αντιδήμαρχος Δόμησης & Αρχιτεκτονικού κ. Δημήτρης Αράπης, δήλωσε: «Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακατασκευής στην παιδική χαρά του Απόλλωνα, η οποία πλέον έχει άλλη όψη και θα προσφέρει νέες στιγμές χαράς στα παιδιά της περιοχής, με ασφαλή και σύγχρονα παιχνίδια. Συνεχίζουμε τις εργασίες στις παιδικές χαρές του Δήμου μας και ευχή μας είναι όλοι μαζί, να τις διατηρούμε στην άριστη κατάσταση στην οποία θα τις παραδώσουμε»
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις2 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός5 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων5 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας7 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ