Ελάτε στην παρέα μας

Πεντέλης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 7η Δράση Εθελοντικής Αναδάσωσης (μαθητική) για τη φυτευτική περίοδο 2023-24 στο Πεντελικό Όρος

Δημοσιεύθηκε

στις

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 7η Δράση Εθελοντικής Αναδάσωσης (μαθητική) για τη φυτευτική περίοδο 2023 – 2024 που διοργάνωσε ο ΣΠΑΠ σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και στο Περιβάλλον σήμερα, Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024 στο Πεντελικό Όρος.

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και στο Περιβάλλον και τη συμμετοχή σχολείων, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία ακόμη μία δράση εθελοντικής αναδάσωσης (Μαθητική), την 7η κατά σειρά για τη φυτευτική περίοδο 2023-2024, σήμερα Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2023, στην καμένη περιοχή Βορειανατολικά του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

Οι μαθητές, μαζί με τους καθηγητές τους, είχαν την ευκαιρία να φυτέψουν εκατοντάδες δένδρα με χαμόγελο στα πρόσωπα τους και πολύ μεγάλη όρεξη προκειμένου να βάλουν το δικό τους λιθαράκι για να ξαναπρασινίσει το μαύρο τοπίο. Τα δέντρα που φυτεύτηκαν είναι πλατύφυλλα, βραδύκαυστα και κατάλληλα για την συγκεκριμένη περιοχή.

Την δράση συντόνισε ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, και συμμετείχαν τα εκπαιδευτήρια “Iόνιος Σχολή” και το 16ο Γυμνάσιο Αθηνών.

Ο ΣΠΑΠ για τη φυτευτική περίοδο 2023 – 2024 συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις Εθελοντικής Αναδάσωσης, δράσεις που διοργανώνει κάθε χρόνο για να ξαναπρασινίσει το μαύρο τοπίο της περιοχής αυτής.

“Σκοπός μας να αποκαταστήσουμε και να δώσουμε πάλι ζωή”

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, δήλωσε: “Βρισκόμαστε και πάλι εδώ στην ευρύτερη περιοχή Βορειανατολικά του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, συνεχίζοντας την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει από τον Νοέμβριο του 2022, με την 7η κατά σειρά δράση εθελοντικής αναδάσωσης (μαθητική) για τη φυτευτική περίοδο 2023 – 2024, με σκοπό να αποκαταστήσουμε, να ξαναπρασινίσουμε και να δώσουμε και πάλι ζωή στην περιοχή αυτή που κάηκε από την πυρκαγιά της 19ης Ιουλίου 2022, με τη φύτευση βελανιδιών, κουτσουπιών, πικροδαφνών, πουρναριών και χαρουπιών τα οποία είναι κατάλληλα για την περιοχή αυτή και το πιο σημαντικό, διότι είναι πολύ πιο βραδύκαυστα δένδρα.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί στη σημερινή αυτή δράση συμμετείχαν μαθητές και καθηγητές σχολείων, οποίοι με ενθουσιασμό αγκάλιασαν την δράση μας αυτή. Είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό το γεγονός πως η νέα μας γενιά είναι ευαισθητοποιημένη με την προστασία του περιβάλλοντος, κατανοεί τη σημαντικότητα της εθελοντικής προσφοράς και συμμετέχει με ενθουσιασμό, θέληση, απίστευτη όρεξη και χαρά στις δράσεις εθελοντικών αναδασώσεων που πραγματοποιούμε”.

“Το έργο μας είναι το ξαναπρασίνισμα του Πεντελικού και της ΒΑ Αττικής”

Συνέχισε αναφέροντας: “Η έντονη χαρά που ήταν αποτυπωμένη στα πρόσωπα των παιδιών μας, για να βοηθήσουν και για να ξαναδώσουν ζωή στο Πεντελικό μας, μας γεμίζει με δύναμη και μεγάλη ικανοποίηση να συνεχίσουμε το έργο μας, που δεν είναι άλλο από το ξαναπρασίνισμα του Πεντελικού και της Βορειοανατολικής Αττικής.

Θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω από καρδιάς, τους μαθητές και τους καθηγητές των εκπαιδευτηρίων «Ιόνιος Σχολή», και του 16ου Γυμνάσιου Αθηνών, που συμμετείχαν στην σημερινή αναδάσωση, προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια στην προσπάθεια που κάνουμε όλοι μαζί, προκειμένου να ξαναζωντανέψουμε την καμένη περιοχή”.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ