Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Ομάδα Εφήβων αποκτά ο Δήμος Πεντέλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Πρωτοβουλία για τη λειτουργία Ομάδας Εφήβων αναλαμβάνει ο Δήμος Πεντέλης μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας και του Κέντρου Κοινότητας.

Στην ομάδα, όπου θα μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου, θα συντονίσουν οι ψυχολόγοι του Τμήματος Καλτσά Μαρία και Πιστεύος Σπύρος και η εντεταλμένη σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Βασιλική Ρούσσου MSc,PhD.

Η ομάδα παρέχει ένα ασφαλές, υποστηρικτικό πλαίσιο και καλλιεργεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης, μέσα στο οποίο οι έφηβοι θα έχουν τη δυνατότητα:

  • να αναγνωρίσουν τα συναισθήματά τους
  • να μοιραστούν εμπειρίες σχετικά με θέματα που τους απασχολούν
  • να επεξεργαστούν θέματα επικοινωνίας με τους συνομηλίκους και την οικογένεια
  • να αναπτύξουν δεξιότητες συνεργασίας και διερεύνησης εναλλακτικών τρόπων διαχείρισης των δυσκολιών.

“Τα παιδιά, οι νέοι και η ψυχική υγεία τους αποτελούν έναν από τους βασικούς πυλώνες της διοίκησής μας. Δεν χάνουμε χρόνο, μεριμνούμε, διαθέτοντας το αρμόδιο προσωπικό και υλοποιώντας άμεσα πρόγραμμα στήριξης”, δηλώνει η δήμαρχος, Νατάσσα Κοσμοπούλου.

Όπως επεσήμανε η ειδική σύμβουλος, Βασιλική Ρούσσου, “η εφηβεία αποτελεί αναπτυξιακό σημείο αναφοράς για τη διαμόρφωση της προσωπικότητας του ατόμου. Είμαστε εδώ για να διαχειριστούμε μαζί τις νέες προκλήσεις με σύνεση, ενσυναίσθηση και επιστημονική κατάρτιση”.

Σύντομα έρχεται ενημέρωση για την έναρξη και το ακριβές πρόγραμμα των συναντήσεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ