Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Τα μέλη του εργαστηρίου ειδικής αγωγής «ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ» έφτιαξαν το δικό τους μποστανάκι

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), στα πλαίσια των εκπαιδευτικών – βιωματικών εργαστηρίων – δράσεων που διοργανώνει, μετά από πρόσκληση των εκπαιδευτικών του εργαστηρίου, συνέχισε το Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο εργαστήρι ειδικής αγωγής «ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ».

Το πρόγραμμα αυτό συνεχίστηκε με επίσκεψη στο εργαστήριο «ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ» για άτομα με ειδικές ικανότητες!

Σκοπός του προγράμματος αυτού ήταν η ενημέρωση, αλλά και κυρίως η ευαισθητοποίηση των παιδιών αυτών, σχετικά με την σημαντικότητα και τη σπουδαιότητα της Προστασίας και της Φροντίδας του Περιβάλλοντος, προκειμένου τα νέα αυτά παιδιά, να κατανοήσουν και να αγαπήσουν τη φύση.

 

 

 

 

Στη συγκεκριμένη δράση, οι ξεχωριστοί αυτοί άνθρωποι αφού πήραν μια όμορφη χρωματιστή ζαρντινιέρα φύτεψαν με τα δικά τους χέρια, οπωροκηπευτικά φυτά (ντομάτες, πιπεριές, αγγούρια, κολοκυθάκια, μελιτζάνες κ.α).

Μετά την ολοκλήρωση του έργου τους, πήραν μαζί τους το μποστανάκι τους, προκειμένου να συνεχίσουν τη βιωματική αυτή δράση, μαθαίνοντας πως να το φροντίζουν μόνοι τους και να το δουν να μεγαλώνει και να αποδίδει καρπούς.

Στην ξεχωριστή αυτή δράση συμμετείχε η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά καθώς και εργαζόμενοι και εθελοντές του ΣΠΑΠ.

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ