Ελάτε στην παρέα μας

Παιδεία

Τα παιδιά του 1ου Βρεφονηπιακού Σταθμού Πεντέλης έγιναν κηπουροί

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), στα πλαίσια των περιβαλλοντικών εκπαιδευτικών δράσεων για το 2023, κατόπιν αιτήματος των εκπαιδευτικών, πραγματοποίησε δυο ακόμη βιωματικές δράσεις, στον 1ο Βρεφονηπιακό Σταθμό Πεντέλης και στον 1ο Παιδικό Σταθμό Μελισσίων.

Το πρόγραμμα αυτό, πραγματοποιήθηκε σε παιδιά πιο μικρής ηλικίας, καθώς θεωρούμε πως η εκπαίδευση και κυρίως η βιωματική, ξεκινάει στις μικρές ηλικίες!

Σκοπός του προγράμματος αυτού είναι η ενημέρωση, αλλά και κυρίως η ευαισθητοποίηση των μικρών παιδιών, σχετικά με την σημαντικότητα και τη σπουδαιότητα της Προστασίας και της Φροντίδας του Περιβάλλοντος, προκειμένου τα νέα παιδιά, να κατανοήσουν και να αγαπήσουν τη φύση.

Τα παιδιά του 1ου Βρεφονηπιακού Σταθμού Πεντέλης και του 1ου Παιδικού Σταθμού Μελισσίων, αφού πήραν μια όμορφη χρωματιστή ζαρντινιέρα φύτεψαν με τα δικά τους χέρια, οπωροκηπευτικά φυτά (ντομάτες, πιπεριές, αγγούρια, κολοκυθάκια, μελιτζάνες κ.α.).
Προκειμένου τα μικρά αυτά παιδιά να συνεχίσουν τη βιωματική αυτή δράση στο σπίτι τους, πήραν το μποστανάκι που δημιούργησαν μαζί τους, μαθαίνοντας πως να το φροντίζουν μόνοι τους και να το δουν να μεγαλώνει και να αποδίδει καρπούς.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ