Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Επίσκεψη Ολυμπιονικών στην Έκθεση «Ολυμπιακές Δάδες 1936-2022» Δήμου Περιστερίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Την πρωτότυπη έκθεση «Ολυμπιακές Δάδες 1936-2022» στον Δήμο Περιστερίου επισκέφθηκαν διακεκριμένοι Ολυμπιονίκες και συνομίλησαν με μαθήτριες και μαθητές της πόλης.

Ήταν μια πρωτοβουλία του δημάρχου, Ανδρέα Π. Παχατουρίδη, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων και δράσεων «90 Χρόνια Περιστέρι», να ξεναγηθούν στην έκθεση με τις δάδες στις 6 Ιουνίου 2024, στον εκθεσιακό χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου, λίγο πριν ταξιδέψει για τη Γαλλία, όπου θα πλαισιώσει τους Ολυμπιακούς αγώνες 2024.

«Η πόλη της Ειρήνης, το Περιστέρι, στην καρδιά της Αττικής γης, με πολλή χαρά και συγκίνηση, παραδίδει τη μοναδική αυτή έκθεση με τις Ολυμπιακές Δάδες, στην πόλη της Αντίμπ», τόνισε στον χαιρετισμό του ο κ. Παχατουρίδης και πρόσθεσε: «Οι Ολυμπιακές Δάδες είναι το σύμβολο και το μέσο, που το άσβεστο φως του Ολυμπισμού, της Εκεχειρίας και του Πολιτισμού, μεταλαμπαδεύεται στους λαούς όλου του κόσμου».

Την ξεχωριστή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Ολυμπιονίκες Καρυάμη Χαρά (Ρυθμική Γυμναστική), Ζυγούρη Βούλα (Πάλη), Γαλακτόπουλος Πέτρος (Πάλη), Θάνος Κώστας (Πάλη), Ηλίας Μπούκης (Πάλη) και Γιώργος Στεφανόπουλος (Πυγμαχία).

Μέσα από εικόνες και βίντεο, αλλά και με διάλογο, οι Ολυμπιονίκες μετέφεραν το μήνυμα της συνεχούς προσπάθειας, της επιμονής και της αγωνιστικότητας για τη ζωή τους.

Αναμνηστικά της Ολυμπιακής Πόλης του Περιστερίου δόθηκαν στις μαθήτριες και μαθητές, ενώ αποδόθηκε και το επίσημο μετάλλιο της πόλης στους Ολυμπιονίκες.

Τα εκθέματα ανήκουν στη συλλογή του Περιστεριώτη Στράτου Κλήμου, ενός ανθρώπου με πάθος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ