Ελάτε στην παρέα μας

Πετρούπολης

Πρώτη συνάντηση εργασίας για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Πετρούπολης

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Παρασκευή 2/8 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση εργασίας, στο πλαίσιο συμμετοχής του Δήμου Πετρούπολης στο πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Εκπόνηση Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων – ΤΠΣ».

Συμμετείχαν ο δήμαρχος της πόλης, Βαγγέλης Σίμος, οι αντιδήμαρχοι Θωμάς Κοτσαμπάς (Καθαριότητας Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Τ.Ο.Δ.), Θανάσης Φιλίππου (Τεχνικών Υπηρεσιών), οι διευθυντές Χαράλαμπος Μαρκόπουλος (Τεχνικών Υπηρεσιών), Βενετσιάνος Μανωλάκος (Καθαριότητας Περιβάλλοντος και Πρασίνου), η Θεοδώρα Κόνιαρη (Προϊσταμένη Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών μελετών και έργων της Τεχνικής Υπηρεσίας) και οι Ειδικοί Συνεργάτες του Δημάρχου (για θέματα Πολεοδομικών Εφαρμογών), Αφροδίτη Ξυδιά και (για Αναπτυξιακά Προγράμματα), Σταύρος Ντρες, ενώ από την πλευρά της αναδόχου Κοινοπραξίας Μελετών Χωρικού Σχεδιασμού & Περιβάλλοντος παραβρέθηκαν οι Γιώργος Δημητρίου, Κωνσταντίνος Λιακόπουλος, Ανδρέας Δημητρίου και Ελένη Κοχλιάδου.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συζήτηση των βασικών σημείων αλληλεπίδρασης, η οριστικοποίηση του «οδικού χάρτη» και του χρονοδιαγράμματος, προκειμένου να εκπονηθεί το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Πετρούπολης.

Η σύνταξη του ισχύοντος Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου έγινε το 1995 και εγκρίθηκε με το ΦΕΚ 14/Δ/19-1-1995.

Μετά την πάροδο τόσων χρόνων, οι ανάγκες του Δήμου το καθιστούν ανεπίκαιρο και μη εφαρμόσιμο, καθώς η πόλη μας τα τελευταία χρόνια γνωρίζει έντονη και συνεχώς αυξανόμενη αστική ανάπτυξη, με μεγαλύτερες απαιτήσεις για πολεοδομικές παρεμβάσεις. Ήδη η οικοδομική δραστηριότητα έχει δείξει σαφή ανάκαμψη.

Η μελέτη αναθεώρησης έχει ως στόχο να εξασφαλίσει, με βάση τα σημερινά δεδομένα, τις χρήσεις γης σε επίπεδο Δήμου και επίπεδο γειτονιάς, ανάλογα με τα νέα πληθυσμιακά δεδομένα, πετυχαίνοντας έτσι ποιότητα ζωής για τους κατοίκους με ταυτόχρονη ποιοτική αναβάθμιση και προστασία των αξιόλογων φυσικών ζωνών του περιβάλλοντος του Δήμου Πετρούπολης.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ