Ελάτε στην παρέα μας

Πετρούπολης

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου: Λύσεις στα χρονίζοντα και οξυμένα προβλήματα ζήτησε ο Δήμαρχος Πετρούπολης (vid)

Δημοσιεύθηκε

στις

Με οργανωτική επιτυχία ολοκληρώθηκε η 19η Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής που φιλοξενήθηκε σήμερα (30/9) στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πετρούπολης.

Ο Δήμαρχος, Βαγγέλης Σίμος, στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε σε χρονίζοντα και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της πόλης, τονίζοντας την αναγκαιότητα επίλυσής τους.

Ανάμεσα σε άλλα, μίλησε για τη χωματερή που για δύο δεκαετίες οι αρμόδιοι υπόσχονται ότι θα κλείσει αλλά συνεχίζει να λειτουργεί και να επεκτείνεται, προς όφελος επιχειρηματικών συμφερόντων αλλά σε βάρος της υγείας των κατοίκων και του περιβάλλοντος.

«Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι πρώτιστα πολιτικό κι όχι τεχνικό ζήτημα» είπε, επισημαίνοντας ότι: «Για κάποιους τα σκουπίδια, σε βάρος της δημόσιας υγείας, είναι “χρυσωρυχείο”. Ο συνολικός τζίρος για τις νέες υποδομές και τον εξοπλισμό αποκομιδής προβλέπεται, μέχρι το 2025, να ξεπεράσει το ένα δισ. Ευρώ»…

Ακόμα, καυτηρίασε την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και την περιουσία των πολιτών της περιοχής, τόνισε πως επιβάλλεται η ολόπλευρη προστασία του Ποικίλου Όρους και ζήτησε τη συνδρομή της Περιφέρειας για να υλοποιηθεί η σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο Κέντρο Υγείας.

Τέλος, αναφέρθηκε σε έργα που έχει ανάγκη η Πετρούπολη -όπως, ενδεικτικά, τη χρηματοδότηση ανέγερσης ενός ακόμα νηπιαγωγείου, ενός κλειστού γυμναστηρίου, την δρομολόγηση των απαραίτητων ενεργειών για την ολοκλήρωση της κατασκευής του Δημοτικού Σταδίου- ώστε να αναβαθμιστεί η ζωή των περίπου 80.000 κατοίκων της και να απολαμβάνουν «την ποιότητα ζωής που αξίζει κάθε άνθρωπος στον 21ο αιώνα, με τις επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες που υπάρχουν».

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, δεσμεύτηκε για τη χρηματοδότηση του 9ου Νηπιαγωγείου και όρισε ραντεβού ενημέρωσης από τον Δήμαρχο Πετρούπολης για το ζήτημα με τους επίδοξους καταπατητές του Ποικίλου Όρους, τη δημιουργία καταφυγίου ζώων συντροφιάς και την ολοκλήρωση της κατασκευής του Δημοτικού Σταδίου.

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου μίλησαν για τα προβλήματα που βιώνουν οι κάτοικοι της πόλης αλλά και των γύρω Δήμων, οι επικεφαλής των παρατάξεων «Νέα Αρχή Πετρούπολης» & «Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Πετρούπολης» και Δημοτικοί Σύμβουλοι, αντίστοιχα Μανόλης Συλλιγνάκης και Νίκος Σακούτης, καθώς και οι Δημήτρης Πάκος (Πρόεδρος Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Πετρούπολης), Χρύσανθος Κυριαζής (Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Πετρούπολης), Ηλίας Τσάμης (Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ιλίου/Πετρούπολης/Αγ. Αναργύρων/Καματερού), Γωγώ Κουμουνδούρου (Αντιπρόεδρος Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Πετρούπολης) και Σπύρος Σασάνης (εκπρόσωπος Δυτικού Μετώπου).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ