Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Τριήμερο (31/5, 1 & 2/6) γεμάτο εκδηλώσεις Πολιτισμού και Αθλητισμού στον Δήμο Πετρούπολης

Δημοσιεύθηκε

στις

Με τον καλύτερο τρόπο συνδυάστηκε στην Πετρούπολη η αλλαγή «σκυτάλης» του Μαΐου με τον Ιούνιο. Το τριήμερο (31/5, 1 & 2/6) πλήθος κόσμου παρακολούθησε τις εκδηλώσεις Πολιτισμού και Αθλητισμού, στις οποίες βασική πρωταγωνίστρια ήταν η νεολαία της πόλης, που έχει επιλέξει να ασκείται και να δημιουργεί μέσα από τα αντίστοιχα τμήματα του Δήμου.

Στους χαιρετισμούς που απηύθυνε ο δήμαρχος, Βαγγέλης Σίμος, επεσήμανε πως «η Πετρούπολη είναι μια πόλη που παράγει και προάγει Πολιτισμό και Αθλητισμό, εδώ και χρόνια. Ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες που εμπιστεύονται τα δημοτικά τμήματα και τους πτυχιούχους εκπαιδευτές του Δήμου για το μεράκι και το υψηλό αίσθημα ευθύνης, απέναντι στα παιδιά και τους γονείς τους, με το οποίο επιτελούν το έργο τους.

Δεσμεύτηκε πως η Δημοτική Αρχή θα συνεχίζει την προσπάθεια ποιοτικής αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών και των υφιστάμενες δράσεων αλλά και τον εμπλουτισμό τους, καθώς η στήριξη του Πολιτισμού, του Μαζικού Αθλητισμού, της νεολαίας αποτελεί βασική φιλοσοφία της. Κάλεσε τους δημότες να ενισχύσουν, ανάλογα με τις προτιμήσεις τους, ακόμα περισσότερο τα αντίστοιχα δημοτικά τμήματα και τους ευχήθηκε καλό καλοκαίρι».

Η… «σκυταλοδρομία» των εκδηλώσεων άρχισε την Παρασκευή 31 Μαΐου στο Πνευματικό Κέντρο με τα εγκαίνια της Έκθεσης του Τμήματος Εικαστικών για Παιδιά και Εφήβους. Οι νεαροί καλλιτέχνες, υπό τη διδασκαλία της εικαστικού Β. Τσούτσουβα, δημιούργησαν έργα γεμάτα χρώματα, όνειρα και έμπνευση. Τα εγκαίνια της έκθεσης «έντυσε» μελωδικά ο σπουδαστής του Δημοτικού Ωδείου, Φ. Γιαλούρης.

Λίγο αργότερα, στην Αγ. Τριάδα, μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν παράσταση θεάτρου σκιών από τον θίασο του Σ. Κοτσορέ.

Ποδόσφαιρο και κολύμβηση

Το πρωί το Σαββάτου (1/6) το… εναρκτήριο λάκτισμα των εκδηλώσεων δόθηκε στο γήπεδο «Αλκυών». Εκεί, υπό την επιμέλεια των πτυχιούχων προπονητών Ηλ. Τσαγκάρη και Β. Γκότοβου, πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση των πέντε Δημοτικών Τμημάτων Ποδοσφαίρου, που αριθμούν 120 παιδιά.

Το απόγευμα, στο κολυμβητήριο -με τη φροντίδα των καθηγητών Φυσικής Αγωγής Δ. Κυζίλη, Π. Γκολέ, Μ. Σχοινά, Ζ. Παρασκελάκη, Ελ. Μαριάτου και του ναυαγοσώστη Π. Πιρπιλή- έγινε η ετήσια εκδήλωση των τεσσάρων Δημοτικών Τμημάτων Κολύμβησης που στελεχώνονται από 250 παιδιά. Σε αυτή,  το Θεατρικό Τμήμα Νηπίων του Δήμου παρουσίασε, σε επιμέλεια της Ηλ. Γεννατά, την παράσταση: «Μια βόλτα στη λίμνη».

Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η βράβευση της αθλήτριας, Θεοδώρας Αγγελή, για το χρυσό που κατέκτησε στην 21η Ημερίδα Κολύμβησης, «Φωτεινή & Δημήτρης», που πραγματοποίησε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ».

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας, Γιάννης Κουγέας, δήλωσε περήφανος για την επαναλειτουργία, μετά από 2 χρόνια, του τμήματος ΑμεΑ, απέδωσε τα εύσημα στην αθλήτρια και τον προπονητής της, Στέλιο Σουρμελή, για «τον αγώνα ζωής που δίνουν καθημερινά» και επισήμανε πως η προσπάθεια των δύο παιδιών στο τμήμα και του προπονητή τους «αποτελεί λαμπρό παράδειγμα για όλους μας».

Θερινός κινηματογράφος

Για τις εκδηλώσεις του Σαββάτου «τα φώτα έσβησαν» στον Θερινό Κινηματογράφο. Το ανακαινισμένο «Σινέ Πετρούπολις» άνοιξε στους σινεφίλ τις πόρτες του, για τη φετινή περίοδο, με ένα πρόγραμμα που υπόσχεται ξεχωριστές καλοκαιρινές βραδιές στον φιλόξενο χώρο του.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την Κυριακή (2/6) στο Κλειστό Γυμναστήριο «Ν. Παξιμαδάς» με πολλή μουσική, εντυπωσιακές χορογραφίες και ασκήσεις. Στην επίδειξη -που επιμελήθηκαν οι προπονήτριες και χορογράφοι Χρ. Αυλωνίτη, Μπ. Στρατικοπούλου και Α. Χρόνη- των (12+9 αντίστοιχα) Δημοτικών Τμημάτων Ρυθμικής & Ενόργανης Γυμναστικής, που αριθμούν 363 παιδιά.

Στις εκδηλώσεις το «παρών» έδωσε σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Αρχή Πετρούπολης» και δημοτικός σύμβουλος, Μ. Συλλιγνάκης και ο δημοτικός σύμβουλος Φ. Χριστόπουλος.

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ