Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Σπάτα: Ξεκίνησε έρευνα για ανθρωποκτονία για τον φοιτητή που βρέθηκε κρεμασμένος στο δωμάτιο του

Δημοσιεύθηκε

στις


Οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου του 19χρονου φοιτητή Νικόλα Ντουρτουρέκα φαίνεται να είναι ραγδαίες, καθώς η εισαγγελέας που ανέλαβε την έρευνα διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας.

Τα στοιχεία από τη μήνυση του πατέρα και της μητέρας του φοιτητή συσχετίστηκαν και παραπέμφθηκαν στην υποδιεύθυνση Δίωξης εγκλημάτων κατά ζωής. Αυτό υποδηλώνει ότι ο θάνατος του νέου δεν ήταν αυτοκτονία, όπως είχε αρχικά υποστηριχθεί από την προανάκριση του τοπικού αστυνομικού τμήματος Σπάτων.

Η έκθεση του τεχνικού συμβούλου του πατέρα, ιατροδικαστή Χαράλαμπου Κούτση, έδωσε σαφή ενδείξεις ότι η αυτοχειρία είναι εξαιρετικά απίθανη. Επίσης, η έκθεση της εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ αναφέρει ότι οι χειρόγραφες σημειώσεις του φοιτητή έχουν διαφορετική γραφή.

Τι ζητά ο πατέρας;

Ο πατέρας του νεαρού που έχει υποβάλει μήνυση από τις 17 Μαΐου, ζητά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, προκειμένου να διερευνηθεί ποια κινητά τηλέφωνα βρίσκονταν στο σπίτι την ημέρα του θανάτου. Απαιτεί επίσης την αναπαράσταση του σκηνικού του απαγχονισμού με την παρουσία ειδικού πραγματογνώμονα ιατροδικαστή, καθώς και την κατάθεση σημαντικών προσώπων που δεν έχουν κληθεί ακόμη για την υπόθεση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ