Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

«Άχρηστο – Χρηστικό»: Ανοίγει τις πόρτες της η Ομαδική Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης στο “Καρύδειο”

Δημοσιεύθηκε

στις

Ομαδική Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης με θέμα «Άχρηστο – Χρηστικό» διοργανώνεται στο «ΚΑΡΥΔΕΙΟ» Εκθεσιακό Κέντρο στην Φιλοθέη, με την υποστήριξη του ΟΚΑΠΑ Φιλοθέης-Ψυχικού και της ανοιχτής καλλιτεχνικής ομάδας AxionArt, με την συμμετοχή καλλιτεχνών που κατοικούν στον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού.
Εγκαίνια Έκθεσης: Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023 19:00 μ.μ.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: 23 Σεπτεμβρίου – 7 Οκτωβρίου 2023
«ΚΑΡΥΔΕΙΟ» ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ / ΑΡΙΑΔΝΗΣ 13 & ΝΙΟΒΗΣ – ΦΙΛΟΘΕΗ
Μια ομάδα καταξιωμένων και νέων εικαστικών ερευνά την αμφίδρομη σχέση μεταξύ Χρηστικού και Άχρηστου επιχειρώντας ν’ αναδείξει δημιουργικές μεταμορφώσεις και ανασυνθέσεις των υλικών αντικειμένων, σε ένα διάλογο μεταξύ τέχνης και λειτουργικού περιβάλλοντος.
Η έκθεση αποσκοπεί στο να ευαισθητοποιήσει το κοινό σε σχέση με την χρήση – των υλικών και να δώσει μια νέα διάσταση στην έννοια της ανακύκλωσης και της χρηστικότητας μέσω της τέχνης. Οι καλλιτέχνες διαπραγματεύονται το δίπολο Άχρηστο – Χρηστικό και παρουσιάζουν ενδιαφέρουσες ερμηνείες μέσα από διαφορετικές τεχνικές, για την χρησιμότητα του άχρηστου.
Συμμετέχουν οι Εικαστικοί:
A. ΑΡΓΥΡΟΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ, Γ. ΒΟΡΡΕΣ, Α. ΒΟΥΣΟΥΡΑΣ, Β. ΓΚΟΥΖΙΑ, Γ.ΓΚΡΕΜΟΥΤΗ , Μ. ΖΕΥΓΟΛΗ , P. LAKAH , Ν. ΛΑΜΠΡΙΝΟΣ, Α. ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗΣ, Π. ΚΑΣΙΜΑΤΗ , Ι.KEΡΕΦΙΑΔΟΥ , Μ. ΚΟΡΟΜΠΙΛΗ , Ε. ΜΑΡΑΓΚΑΚΗ, Ε. ΜΑΤΣΟΥΚΗ, Π. ΜΗΤΣΟΜΠΟΝΟΣ, Μ. Δ. ΜΟΥΡΤΖΙΝΗ, Μ.ΣΗΦΑΚΗ, M. ΤΑΛΑΝΤΖΗ, Τ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, Γ. ΦΡΥΓΑΝΙΩΤΗΣ. Δ. ΧΑΝΙΩΤΗ, Κ.ΧΑΤΖΗΓΙΩΣΗ
Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Μουσείου Βορρέ.
Επιμέλεια: Εύα Μαραγκάκη
Οργανωτική Επιμέλεια: Ελίζα Γερολυμάτου
Οργάνωση: Σοφία Βυθούλκα – Πρόεδρος ΟΚΑΠΑ Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 6-9μ.μ. / Σάββατο 12 – 4μ.μ. (Είσοδος Ελεύθερη)

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ