Ειδήσεις
Απόπειρα ληστείας σε σπίτι στη Φιλοθέη – Συνελήφθησαν τρία άτομα, μεταξύ τους ένας ανήλικος

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτόφωρου, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, 2 αλλοδαποί, 42 και 29 ετών και ανήλικος ημεδαπός (15 ετών) για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, κλοπής κατά συναυτουργία, απόπειρας κλοπής κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της απείθειας και της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.
Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 18-1-2023 ο 42χρονος και ο 29χρονος αποπειράθηκαν να εισβάλουν σε οικία στην περιοχή της Φιλοθέης, όπου έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη, ειδοποιήθηκε το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης και οι κατηγορούμενοι τράπηκαν σε φυγή. Οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης και του Τμήματος Ασφαλείας Φιλοθέης-Ψυχικού, κατόπιν αναζητήσεων κατάφεραν να εντοπίσουν στη Φιλοθέη τους δράστες και τον ανήλικο, ο οποίος, όπως προέκυψε, εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου.
Κατά τη σύλληψή τους, ο 42χρονος προέβαλε αντίσταση, ενώ ο 29χρονος αρνήθηκε τον έλεγχο και αφού ακινητοποιήθηκαν, οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφάλειας Φιλοθέης- Ψυχικού. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, ρολόγια, μαύρο γάντι, κατσαβίδι και χρηματικό ποσό.
Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Φιλοθέης- Ψυχικού σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, εξιχνιάστηκαν ακόμα δύο περιπτώσεις διάρρηξης-κλοπής από οικίες, μία τετελεσμένη και μία σε απόπειρα, που έγιναν στις περιοχές του Ψυχικού και της Γλυφάδας.
Έπειτα από έρευνα στις οικίες των κατηγορουμένων από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φιλοθέης- Ψυχικού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- Πλήθος ρολογιών και κοσμημάτων ,
- Πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών (κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ, φωτογραφική μηχανή),
- Διάφορα κλειδιά,
- Το χρηματικό ποσό των -7000- ευρώ,
- Χαρτονομίσματα διαφόρων χωρών,
- Ρουχισμός που είχε χρησιμοποιηθεί στις εξιχνιασθείσες περιπτώσεις.
Επιπλέον, σε βάρος του 42χρονου εκκρεμούσε απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης -25- μηνών και χρηματική ποινή -600- ευρώ για τα αδικήματα της αντίστασης, κλοπής και πλαστογραφίας κατά συναυτουργία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων κατά συναυτουργία.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και η έρευνα για τη συμμετοχή τους σε άλλες περιπτώσεις συνεχίζεται.
[banner id=”143729″]
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αγίας Βαρβάρας5 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ