Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Δράση συλλογής τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού

Δημοσιεύθηκε

στις

Περισσότερα από 180 τεμάχια αγαθών προσέφεραν κάτοικοι και δημότες στο Κοινωνικό  Παντοπωλείο του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού. Στη δράση που έλαβε χώρα την περασμένη Παρασκευή 12 Ιουλίου, συγκεντρώθηκαν βασικά είδη διατροφής που θα βοηθήσουν τους οικονομικά ασθενέστερους πολίτες, όπως ζυμαρικά, όσπρια, αλεύρι, γάλα και ελαιόλαδο.

Σκοπός του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι η υποστήριξη και η κοινωνική προστασία των ευπαθών ομάδων. Η Δομή μεριμνά για τη στήριξη μοναχικών ατόμων/οικογενειών που πλήττονται ή απειλούνται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Σε τακτική βάση διανέμονται τρόφιμα και είδη παντοπωλείου συσκευασμένα, είδη ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένα προϊόντα, είδη ένδυσης και υπόδησης, είδη οικιακού εξοπλισμού, παιχνίδια (καινούρια ή «δεύτερο χέρι» σε καλή κατάσταση), καθώς και είδη ψυχαγωγίας όπως βιβλία και CD – DVD, για την κάλυψη αναγκών μάθησης και πολιτισμού.

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού υλοποιεί συχνά δράσεις σαν αυτήν της περασμένης Παρασκευής, που έχουν σκοπό τη συγκέντρωση προϊόντων σε είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη ατομικής υγιεινής, είδη οικιακής χρήσης κ.ά.), ενώ παράλληλα διατηρεί σταθερή συνεργασία με τοπικές επιχειρήσεις που ενισχύουν τη Δομή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ