Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Την Επέτειο για τη Μάχη της Κρήτης γιόρτασε ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού

Δημοσιεύθηκε

στις

Ογδόντα δύο χρόνια συμπληρώθηκαν στις 20 Μαΐου, από την έναρξη της Μάχης της Κρήτης, ένα γεγονός ύψιστης συμβολικής σημασίας για τους απανταχού Κρήτες, που βιώνουν τη συγκεκριμένη μέρα ως ημέρα ανάμνησης της επίθεσης έναντι των γερμανικών δυνάμεων.

Η Μάχη της Κρήτης είναι ένα ιστορικό ορόσημο που δημιουργεί θαυμασμό στη συλλογική συνείδηση για τη μαχητικότητα των Κρητικών, σε συνδυασμό με το πείσμα τους για την υπεράσπιση της πατρίδας.
Τους ήρωες αυτού του αγώνα για την ελευθερία τιμήσαμε ως Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού αρχικά με επιμνημόσυνη δέηση στον Άγιο Γεώργιο Νέου Ψυχικού και κατόπιν στην αίθουσα εκδηλώσεων του ναού όπου και απολαύσαμε την εκδήλωση που διοργάνωσε Ο Μίνως: Σύλλογος Κρητών Φιλοθέης-Ψυχικού με μαντινάδες και τραγούδια από το Μουσικό Συγκρότημα του μέλους του Δ.Σ του Συλλόγου Γιώργο Κουταντάκη αλλά και τη Δώρα Σωπασουδάκη.
Αναφορά στα ιστορικά γεγονότα έκανε ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κρητών κ.Γιώργος Παπαδόπουλος.
Στην εκδήλωση πλήθος κατοίκων και δημοτών απόλαυσε Κρητικό κέρασμα με ρακί και μεζέδες.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης ενώ την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Β. Τομέα Αττικής κ.Γιάννης Κεχρής και φυσικά η δραστήρια Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών κα Νατάσσα Αγγελάκη.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ