Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

“Υιοθετώ” – Η νέα σελίδα του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού για τα ζώα συντροφιάς

Δημοσιεύθηκε

στις

«Μια υπεύθυνη υιοθεσία για κάθε αδέσποτο» είναι το μήνυμα που στέλνει η καινούρια σελίδα στο Facebook του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, με τίτλο «Υιοθετώ». 

Η σελίδα θα λειτουργεί σαν «γέφυρα» μεταξύ των ζώων συντροφιάς που αναζητούν ένα παντοτινό σπίτι και των δημοτών που επιθυμούν να ανοίξουν την αγκαλιά τους σε όσους τετράποδους φίλους εγκαταλείφθηκαν ή βρέθηκαν στο δρόμο.

Με ολοένα και περισσότερους ανθρώπους γύρω μας να μοιράζονται τη ζωή τους με κάποιο ζώο συντροφιάς, οφείλουμε να προσφέρουμε μια δεύτερη ευκαιρία στα πλάσματα εκείνα που δεν στάθηκαν τόσο τυχερά και δίνουν έναν σκληρό καθημερινό αγώνα για την επιβίωσή τους στο δρόμο.  Ζώα που εγκαταλείφθηκαν, κακοποιήθηκαν, χάθηκαν, ή απλά γεννήθηκαν σε ένα ανασφαλές περιβάλλον και αξίζει να βρουν τη θέση που τους αρμόζει ανάμεσα στους ανθρώπους.

Ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού έχει θέσει ως μία από τις βασικές του προτεραιότητες τη φροντίδα και την ευζωία αυτών των ζώων. Μια αφοσιωμένη ομάδα, με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων και Ζώων Συντροφιάς, Εθελοντισμού και Νεολαίας, Γιάννη Δελακουρίδη, έχει αναλάβει την ευθύνη ώστε η προσπάθεια αυτή να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική, με το «Υιοθετώ» να αποτελεί μια από τις πολλές πρωτοβουλίες. 

Οδηγίες για τις αναρτήσεις/αγγελίες του «Υιοθετώ»:

Σε κάθε αγγελία μαζί με τη φωτογραφία θα πρέπει να αναφέρεται η ηλικία, το βάρος, η ράτσα (αν υπάρχει), καθώς και το όνομά του και μια σύντομη, χαριτωμένη περιγραφή του χαρακτήρα του. 

Παράδειγμα:

«Ο Gizmo είναι 7 ετών, στειρωμένος, έξυπνος, χαδιάρης και μερικές φορές φωνακλάς σαν καλός φύλακας. Είναι κοκόνι, με ρίζες Jack Russel, 15 κιλά. Πριν λίγους μήνες πέθανε η κυρία που τον φρόντιζε και από τότε αναζητά μια μεγάλη αγκαλιά. Φιλοξενείται προσωρινά από συγγενή της οικογένειας».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ