Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη η περιφορά της Εικόνας της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Ζωφριά

Δημοσιεύθηκε

στις

Με θρησκευτική κατάνυξη και κάθε μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι θρησκευτικές εκδηλώσεις του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ζωφριάς, στα Άνω Λιόσια.

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής, τη Δευτέρα 5 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε ο πανηγυρικός μέγας εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα και συνλειτουργόντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου Φυλής, Αρχιμανδρίτη π. Τίτο Χρήστου και πλήθος κληρικών από όλες τις ενορίες του Δήμου.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την περιφορά της Ιεράς Εικόνας της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, συνοδεία των κληρικών, επισήμων με προεξάρχοντα τον δήμαρχο Φυλής, Χρήστο Παππού, και πλήθος πιστών, ενώ τον εορταστικό τόνο έδωσε, λαμπρύνοντας τις θρησκευτικές εκδηλώσεις, η Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής.

 

Ανήμερα της εορτής, Τρίτη 6 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε το πρωί Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ οι θρησκευτικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν το απόγευμα με την Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ